Bölge Haber Girişi : 01 Ekim 2011 01:18

Aşkale'nin stadı için kazma vuruluyor!..

Aşkale'nin stadı için kazma vuruluyor!..
Erzurum'a kazandırdığı tesislerle takdir toplayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, tüm ilçeleri sentetik sahalara kavuşturmak için önemli bir atak başlattı.

Erzurum Ajans-Erzurum’a kazandırdığı tesislerle takdir toplayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, tüm ilçeleri sentetik sahalara kavuşturmak için önemli bir atak başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da spor tesisleşmesine önem vermesinden yola çıkan Çintimar, Oltu’dan sonra sırayla diğer ilçeleri de sentetik futbol sahsına kavuşturmak için kolları sıvadı. Çintimar, Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de mücadele eden Aşkale 3 Mart Beldespor’a Aşkale İlçe Stadı’nın yerine modern görünümlü sentetik futbol sahası yaptıracak. Çintimar, önceki gün Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, İlçe Müdürü Şuayip Gacır ve diğer yetkililerle bir araya gelerek sentetik sahanın yapımına başlayacaklarını söyledi. Oltu’dan sonra Aşkale’ye de modern bir sentetik çim saha yapacaklarını belirterek, önümüzdeki günlerde sahanın temelleri için ilk kazmanın vurulacağını söyledi.

AMAÇ HER İLÇEYE BİR SENTETİK SAHA

2011 Üniversiade kapsamında Yeni Erzurum Stadyumu’nu Erzurum’a kazandıran ve bunun yanında 1 Nolu Sentetik Saha, 2 Nolu Sentetik Saha, 3 Temmuz Stadı’na 2 sentetik saha yapan Çintimar, Oltu’ya da Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın destekleri sonucu UEFA normlarında bir sentetik çim saha kazandırmıştı. Aşkale’ye de bir sentetik saha kazandıracak olmanın gururunu yaşayan Çintimar, “2011-2012 Sezonunda BAL Liginde ilimizi temsil edecek olan Aşkale 3 Mart Beldespor’a UEFA Kriterlerine uygun bir sentetik çim saha yapacağız. İnanıyorum ki, bu tesiste Erzurum ve Aşkale için en önemli tesislerden biri olacak” şeklinde konuştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a teşekkür eden Aşkale Belediye Başkanı ve Aşkale 3 Mart Beldespor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Yaptırmış ve 3 Mart Beldespor Kulübü Başkanı Sinan Alkan, yeni bir sahaya kavuşacakları için çok mutlu oluklarını ifade ettiler. Aşkaleli kurmaylar, “Bizim de UEFA kriterlerine uygun bir spor tesisimiz olacağı için çok mutluyuz” diye konuştular. UEFA kriterlerine uygun olarak yapılacak olan yeni sentetik sahanın aydınlatma sistemi sayesinde gece maçı da oynanabilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.