Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Ekim 2012 16:30

Aşkale'ye 30 bin fidan

Aşkale'ye 30 bin fidan
Türkiye İş Bankası'nın Tema Vakfı ile hayata geçirdiği "81 İlde 81 Orman Projesi"nin Erzurum ayağında 30 bin sarıçam ve huş fidanı dikimlerine 16.10. 2012 Salı günü başlandı.
Erzurum Ajans-Türkiye İş Bankası'nın Tema Vakfı ile hayata geçirdiği "81 İlde 81 Orman Projesi"nin Erzurum ayağında 30 bin sarıçam ve huş fidanı dikimlerine 16.10. 2012 Salı günü başlandı.  

Erzurum'un Aşkale İlçesi Altıntaş Köyü'ndeki 20 hektarlık ormanlık alana 30 bin fidanın dikilmesine kentin yerel yöneticileri, banka çalışanları ve Tema gönüllüleri ile öğrenciler katıldı. Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, İş Bankası'nın Merkez Şube Müdürü Ercan Cebe ve Tema il Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu'nun konuşmalarıyla başlayan tören, öğrencilerin toprakla fidanları buluşturmasıyla sonlandı.

Projenin temel amacının, yaşanabilir bir çevreyi geliştirmek ve ekonomik devamlılığı sağlayarak doğal kaynakların korunmasının hedeflendiğine dair yapılan konuşmalarla, doğa ve çevreye vurgu yapıldı.

Başta çocuklar olmak üzere kamuoyunun çevre bilincini geliştirmesiyle başka bir özelliğe sahip olan "81 İlde 81 Orman Projesi"nin bu yılın son çeyreğine kadar devam edeceği ve ormanların bakımının beş yıl süreyle sürdürüleceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.