Erzurum Haber Girişi : 30 Eylül 2016 18:17

ASP İl Müdür Vekili Zil: Koruyucu aile olmak mutluluk verici bir duygu

ASP İl Müdür Vekili Zil: Koruyucu aile olmak mutluluk verici bir duygu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Erzurum'da 29 koruyucu aile bulunduğunu belirterek, bu ailelerin yanında 34 çocuğun kaldığını anımsattı.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Erzurum'da 29 koruyucu aile bulunduğunu belirterek, bu ailelerin yanında 34 çocuğun kaldığını anımsattı.

Zil, kendisinin de koruyucu ailelerden biri olduğunu belirterek, "Koruyucu aile olmak mutluluk verici bir duygu. Herkese öneriyorum. Küçük bir kız çocuğuna annelik yapmak, bana büyük bir haz veriyor" dedi.

Erzurum'da koruyucu aile sayısını artırma konusundaki çalışmaların yoğunlaşacağını belirten Zil şunları söyledi:

"Erzurum'da 29 koruyucu ailenin yanında 34 çocuğumuz kalıyor. Bu rakamı artırmak için gayret sarf edeceğiz. Koruyucu aile olma bilinci daha da gelişmelidir. Erzurum'da son yıllarda koruyucu aile sayısı artıyor. Sosyal devlet gereği artık devlet korumasındaki çocuklarımız yurt modelinden uzaklaştırılacak çocuklarımız yuva modelinde barınma imkânının yanında, koruyucu aileden yararlanma imkânı, ev tipine uygun mekânlarda yetişme imkanı ve evlat edindirme yoluyla yetişme imkanı bulacak."

Zil, sosyal hizmet ve sosyal yardımı tek çatıda birleştirerek müreffeh aile ortamı oluşturacaklarını ifade etti.

Erzurum'da koruyucu aile konusundaki farkındalığı artıracaklarını belirten Zil, "Anne babalar çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Koruyucu aile olmak, oldukça kutsal ve anlamlı bir sorumluluk. Bu bilinci artırmanın gayretinde olacağız." dedi.

Zil, koruyucu aile konusundaki tanıtım ve saha çalışmalarının yoğunlaşacağını da sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.