Sağlık Haber Girişi : 18 Mart 2015 21:03

ASP İl Müdürlüğü engelli ailelerini bilinçlendirdi

ASP İl Müdürlüğü engelli ailelerini bilinçlendirdi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde engelli ailelerinin katıldığı eğitim programı düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde engelli ailelerinin katıldığı eğitim programı düzenlendi.

İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Erzurum Down Sendromu ve Zihinsel Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Neriman Özbaykal, Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Yahya Şaşı, Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yarbaş ve engelli çocukların yakınları katıldı.

Uzman Psikolojik Danışman Tolga Oran, engelli çocuklarının anne ve babalarının birer savaşçı olduğunu belirterek, özel çocuğa sahip olmanın kolay bir durum olmadığını vurguladı.

Özellikle otizmli çocuklar için ilaç tedavisi olmadığının altını çizen Oran, bu konuda anne ve babaları duyarlı olmaya davet etti.

Oran, otizmin yaşam boyu süren sosyalleşme, dil, iletişim ve diğer birçok etkinlik alanını etkileyen bir bozukluk olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise engelli ailelerinin bilinçlendirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, engelliler ve otizmle ilgili farkındalık oluşturmak için söz konusu programı düzenlediklerini söyledi.

Engellilere ilişkin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduklarını belirten Abdulhakimoğulları, programın düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Abdulhakimoğulları, engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.