Bölge Haber Girişi : 14 Aralık 2010 14:59

Astım hastaları şifa buluyor!..

Astım hastaları şifa buluyor!..
Astım ve bronşit hastaları, yerin 100 metre altındaki fizyoterapi merkezine çevrilen eski tuz mağarasında tedavi ediliyor.

Erzurum Ajans-Astım ve bronşit hastaları, yerin 100 metre altındaki fizyoterapi merkezine çevrilen eski tuz mağarasında tedavi ediliyor.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Tuz Dağı Fizyoterapi Merkezi'nde solunum güçlüğü çeken astım ve bronşit hastaları tuz madeninde sağlıklarına kavuşuyor. Yaz aylarında günde 200 hastanın yatarak tedavi gördüğü fizyoterapi merkezinde kışın ise günde ortalama 10 hasta tedavi oluyor. Yer yüzey seviyesinden 100 metre aşağıda ve 340 metre uzunluğundaki Tuz Dağı Fizyoterapi Merkezi'ne Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden ise yıl boyunca astım ve bronşit hastaları akın ediyor. Kadın, erkek ve çocuklar için ayrı bölümlerin bulunduğu terapi merkezinde tedaviden kesin sonuç alma başarısı çocuklarda yüzde 95, yetişkinlerde ise 85. Nahçıvan şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1979 yılında hizmete açılan fizyoterapi merkezinde, hasta ve yakınlarının sıkılmaması için bir kafeterya da hizmet sunuyor.

OKSİJEN BASINCI DÜŞÜK KLOR İYODU SOLUNUYOR

Buz Dağı Fizyoterapi Merkezi Başhekimi Dr. Ruslan Süleymanov, terapi merkezlerindeki hastaların tuz iyonlarını solumaları sayesinde eski sağlıklarına kavuştuklarını söyledi. Başhekim Süleymanov, tuz tedavi merkezinde çocukların yılda 15, yetişkinlerin ise 20 gün süreyle 4 yıl boyunca tedavilerinin yapıldığını ifade etti. Tuz tedavi merkezindeki hastaların gündüzleri normal yaşantılarını sürdürdüğünü ancak geceleri galeride yatarak tedavi olduğuna dikkat çeken Dr. Süleymanov, "Fizyoterapi merkezimizde mikroklima yöntemi yani herhangi bir havalandırma sistemi yok. Oksijen basıncının düşük olması ve havadaki klor iyonlarının solunmasıyla astım, bronşit hastalarının yüzde 100'e yakın tedavisi merkezimizde gerçekleşiyor. Türkiye'den, Almanya, Rusya, Kazakistan'dan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden tedavi olmak için her yıl yüzlerce hasta, fizyoterapi merkezimize geliyor." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.