Türkiye Haber Girişi : 12 Aralık 2016 23:30

Atatürk Havalimanı'nda kar alarmı!

Atatürk Havalimanı'nda kar alarmı!
İstanbul'da bugün beklenen kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bazı seferler iptal edildi.
Erzurumajans-Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMİ) tarafından alınan kapasite düşürme kararı nedeniyle tüm havayolu şirketleri uçuşlarının yüzde 5'ini azaltacak. Alınan kapasite azaltma kararı nedeniyle Atatürk Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Baş Müdürü Timur Alp Bayrak yazılı bir açıklama yaptı. Bugün saat 15.00 ile 06.00 arasında kapasite azaltmasının olacağını açıklayan Bayrak, "Yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 13.12.2016 saat 15.00 ile 14.12.2016 günü 06.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar yüzde 5 oranında azaltılacaktır. Yolcularımızın bilet aldıkları şirketlerin internet sitelerinden uçuşlarını takip etmeleri tavsiye olunur" dedi.

Erzurum'da meteorolojik uyarı

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi kar yağışı konusunda uyardı. 

Yapılan meteorolojik uyarıda bölgemizin bu gece saatlerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kar şeklinde görülecek yağışların 15 Aralık Perşembe günü sabah saatlerine kadar aralıklı devam edeceği belirtilerek, kar yağışının; salı günü öğle saatlerinden, çarşamba günü akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Meteorolojik uyarı doğrultusunda; meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması, Meydana gelen olumsuzlukların 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi gerekmektedir. Beklenen kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.