Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2022 20:23

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 103. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 103. yıl dönümü törenlerle kutlandı
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 103'üncü yıl dönümü, kentte coşku ile kutlandı.

ERZURUM AJANS / Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 103’üncü yıl dönümü, kentte coşku ile kutlandı.

 

Törenler, 103 yıl önce Atatürk'ün kente giriş yaptığı Yakutiye ilçesindeki İstanbulkapı'da başladı. Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağının karşılanması sonrası kortej Atatürk heykeline kadar yürüdü.

 

Atlı ciritçilerin de yer aldığı yürüyüşte öğrenciler Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Törene Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, askeri ve mülki erkânın yanı sıra gaziler katıldı.

 

 

Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve öneminde binaen bir konuşma yapan Başkan Sekmen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Anadolu en büyük hazinedir. Vatanın sinesinde kurtuluş çarelerini beraberce ölünceye kadar aramaya ve sağlamaya çalışacağız’ diyerek başlattığı bu yolculuğa Samsun’dan sonra ikinci durak olarak Erzurum’u seçmiş ve 3 Temmuz 1919’da dadaşlar diyarına gelmiştir” dedi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden tören, halk oyunları gösterileri son buldu. Protokol ve katılımcılar Atatürk heykelindeki törenin ardından Atatürk Evi'ni gezdi. Burada konuşan Vali Memiş, Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 103’üncü yıl dönümünü coşku ve minnettarlıkla kutladıklarını söyledi.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir ilde görev yapmanın kendileri için övünç kaynağı olduğunu dile getiren Memiş, “Erzurum, tarihi itibariyle hem Cumhuriyet döneminde hem de Osmanlı imparatorluğu döneminde çok önemli bir şehirdir. Çünkü Anadolu’nun savunması Erzurum’dan başlıyor ve bu konuda ne kadar övünse azdır” diye konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.