Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 06:49

Atatürk Üniversitesi ve Milli Görüş...

Atatürk Üniversitesi ve Milli  Görüş...

Atatürk Üniversitesi'nin yeni Rektörü, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ömer Çomaklı oldu. Prof. Dr. Çomaklı, Milli Gençlik Vakfı'nın değişik kademelerdeki yönetimlerinde bulunan, merhum Necmettin Erbakan'ın emriyle 'Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kuran akademisyenlerden birisi.


Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesi Rektör adaylığı döneminde düzenlediği basın toplantısında  kendisini şöyle tanıtmıştı:

 "İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığını yürüttüm. Arkadan 28 Şubat geldi.  Bizi bir miktar örseledi. Bir takım soruşturmalar geçirdik. Ama asla  üniversitede particilik, grupçuluk, cemaatçilik yapmam..." 


KARLI ŞEHRİN YEŞİL VADİSİ


Sayın Çomaklı'ya, bugün itibarıyla Rektörü olduğu, kuruluşunun 59'uncu yılını kutlayan Atatürk Üniversitesi'ni (bir mezunu olarak)  hadsizce hatırlatmak isterim!


Bu üniversite;  23 fakültesi, 25 araştırma ve uygulama merkezi, 12 meslek yüksek okulu, 8 enstitüsü, 137 bini açık öğretim olmak üzere toplam 210 bin öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesi'dir...


Bu üniversite de size, 124 kişi oy verdi!


Unutmayın ki; bu üniversite de bin 600'ü akademik olmak üzere 3 binin üzerinde idari personel görev yapıyor. Ve onlar her gün Atatürk yazan o kapıdan, bu kıraç Erzurum'un, en yeşil vadisine giriyor!

 

RAKAMLAR VE SEÇİMLER!


Atatürk Üniversitesi'nde 16'ncı rektör adayını belirlemek için 12 Temmuz'da yapılan seçimlerde;  Rektör adayı olmak için 1'i kadın (Medine Güllüce) 15 öğretim üyesi yarışmıştı. Yapılan seçim sonucu; 1453 öğretim üyesinden 1353'ü oy kullandı. Kullanılan oylardan 9'u geçersiz sayıldı, 7'si boş çıktı. Geçerli 1337 oyun 1087'sini 6 aday aldı. Rektörlük seçimlerinde YÖK'e bildirilen 6 öğretim üyesinin isim, görev ve aldıkları oylar şöyleydi:


1- Prof. Dr. Ö. Selim Yıldırım (Tıp Fakültesi Ortopedi  Anabilim Dalı ): 366 oy,

2- Prof. Dr. Serdar Sevimli (Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı): 233 oy,

3- Prof. Dr. Üstün Özen (Açık Öğretim Fakültesi) 151 oy,

4- Prof. Dr. Ömer Çomaklı (Mühendislik Fakültesi, Rektör Yardımcısı): 124 oy,

5- Prof. Dr. A. Hacımüftüoğlu (Farmakoloji Anabilim Dalı ): 123 oy, 

6- Prof. Dr. Ümit Demir (Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı) 90 oy.


DEMOKRASİ KUTSALDIR!


Unutmayın hoca!

Demokrasi kutsaldır...

2547 sayılı kanunun 13. Maddesi gereğince rektörlük seçiminde üç aşama vardı. Yapılan seçimde ilk altıya girdiniz. Sizinle birlikte  6 aday, Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirildi. Daha sonra bu kurum 6 kişiden, 3 kişi'yi eleyerek son 3'ünüzü Cumhurbaşkanına sundu! (Siz, kaçıncı sıradaydınız?)


İşte burada durmak lazım!


Erzurum, demokrasinin mabedidir ve Erzurum hukukuna sahip çıkmalıdır. Günlerce meydanlarda; 'Demokrasi.. Demokrasii..' diye  bağıran o Dadaşlara, ben bile artık demokrasiyi anlatamam ki... 

Neyse!

Seçim sürecini, darbeyi, demokrasiyi, köyde çobanı; akademide profesörü ve geçmişi bir yana bırakarak Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı Rektörümüzü tanıyalım. 


ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NiN 16'NCI REKTÖRÜ


Prof. Dr. Ömer Çomaklı, adaylığını İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Yatkın ile birlikte (Nisan ayında)  düzenlediği basın toplantısı ile açıklamıştı. Prof. Dr. Çomaklı, 54 yaşında...  Öğretim üyelerinden oluşan, düşünce olarak kendilerine yakın 137 delege  ile Rektör adaylığını belirlediklerini, 3 aday adayı olarak seçim yaptıklarını, 112 oyun kullanıldığı bu çok özel seçimde kendisinin birinci çıktığını  aylar önce bildirmişti. ( Gazeteler, ajanslar, haber siteleri...  12 Nisan 2016) 

 

AH!..  DEMOKRSİ!..


O çok özel seçime katılan adaylar ve delegelerin desteğini aldığına işaret eden Prof.Dr. Ömer Çomaklı, o gün gazetecilere şunları söylemişti:

"Erzurum'daki çeşitli toplum kuruluşlarında görev aldım. Milli Gençlik Vakfı  yönetiminde de bulundum. Rahmetli Erbakan hocanın emriyle Ekonomik Sosyal  Araştırmalar Merkezi (ESAM) Erzurum şubesini kurdum, uzun süre onun başkanlığını yaptım. Bu arada İlim Yayma Cemiyeti Erzurum şubesi başkanlığını yürüttüm.  Arkadan 28 Şubat geldi. Bizi bir miktar örseledi. Normalde 2000 yılında profesör olmam gerekirken 2002 yılında profesörlük kadrosu verildi. Bir takım  soruşturmalar geçirdik. Biz geldiğimiz gelenek o. Ama asla üniversitede bir  particilik, bir grupçuluk. Ben Ak Parti adayı değilim. Açık, gidip Ak Partiye  söyledim. Ben MHP'nin de adayı değilim. Ben Memur-Sen'e, Eğitim-Sen'e de gittim. Dolayısıyla biz asla bir grupçuluk, bir cemaatçilik yapmam. Benim bir gelenekten  gelmem, zaten bizim geldiğimiz gelenek o anlamda grupçuluğa engel. Çünkü benim  bir defa yönetim anlayışımın temelinde kul hakkı referans. Asla kul hakkına, insan hakkına girmeyeceğiz. Tamamen başarıya, tamamen liyakate, tamamen  üniversitemize katacağı değere, o insanın bilimsel yönüne değer vereceğiz. Onu ön plana çıkaracağız." 


***


Umarım, dediğiniz gibi olursunuz hocam!

Konu, Atatürk Üniversitesi olunca, editörümüz Turhan'ın bulduğu ve manşet yaptığı bu fotoğrafla size 'başarılar' diliyorum!


Milli olacaksanız, başımızın tacısınız. Ama demokrasi için bize nöbet tutturup, kendinize dikta kuracaksanız size de yazıklar olsun!


Unutmayın, vebalimiz boynunuzda...

İster yakın, ister asın!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sözün doğrusu gerek 01 Ocak 1970 02:00

    fetö ve taşeronu olan kırkıncılara dik duracak, milletin hakkını bu dindar geçinen eşkıyalara yedirtmeyecek bir rektör istiyoruz, inşallah o rektör ömer beydir.

  • Adımız andımız 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdiye kadar üniversiteye alınan okutmanlar araştırma görevlileri hep bir kesimin (FETÖ-KIRKINCI-ÜLKÜCÜ) adamları olduğu için üniversiteye hakim olmuşlardır. Bu paralel yapıyı kırmak için reis milli görüşçü birini atamıştır. Şimdiye kadar seçilenlere itiraz etmeyip şimdimi aklınıza sayısal çoğunluk geldi sayın yazar....

  • okan as 01 Ocak 1970 02:00

    ne alaka adam gercekleri yazmiş helal olsun kim cok oy aldiysa o rektor olmaliydi ama medense oylarin kiymeti yok demekki bi daha oylama yapilmasin bence erzurum vah erzurum daha neler gorcen vay anam vay vay babam vayy allaha emanet erzurum

  • yasin hakdiyen 01 Ocak 1970 02:00

    Bu yazı hiç olmamış.Eline koluna sağlık diyebileceğimiz bir yazı değil..iyi niyetten yoksun...Atatürk'ün ismi üzerinden 28 şubat mağduru bir insanı hizaya getirmek Erzuruma bir şey kazandırmaz..Bu yazıyı yazanın Atatürk Üniversitesi ve demokrasi derdi yok..Sadece beklediği aday kazanamamış ona yanıyor...

  • hadsize haddini bildiren 01 Ocak 1970 02:00

    hadsiz bir yazı olmuş! ilk 3 ten biri seçilmiş olsaydı onların bir partisi olmayacakmıydı? !!! geçmiş yönetimlere bakınca çok tarafsızlardı demi!!! adam göreve gelmeden sopa göstermekte neyin nesi!!!

  • Sabit 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Rektörün liyakat konusundaki samimiyetini ilk çıkacak akademik personel alım ilanlarında göreceğiz.

  • Milli birlik 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkem tarihinde ilk denk bütçe Refah döneminde oluşmuş tüm çalışan ve emekliler ve öğrenciler bu dönemde Biraz da olsa Refah seviyesine getirtilmiştir.Demokarsi dediğiniz nedir ki bizler demokrasi değil vatan nöbeti tutanlarız.Çünkü ülkemde demokrasi isimden başka hiçbir şey değildir.Yeni Rektör sayın çomaklı adildir ve bu göreve layıktır.İnaşallah üniversiteye köklü revizyon yapar bence işe yapı işleri daire başkanından başlamalıdır.

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Milli görüşten bu ülkeye zarar gelmez, inanmayan fetönün dostlarına baksın orada milli görüşçüleri bulamaz, inanmayan erbakan hocanın videolarını izlesin, orada bir tane kıvırma göremez.

  • Razumuhin 01 Ocak 1970 02:00

    Orhan Bey, yazınızda uzun uzadıya herkesçe bilinen genel geçer argümanlar kullanmışsınız. Atatürk Üniversitesindeki 40. zevat ve onların üniversiteyi yıllardır sömürmelerinden ne zaman bahsetmeyi düşünüyorsunuz. Yazınız belki bir uyarı niteliğinde ve fakat somut içeriğe sahip değil.

  • Rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Umarım kır ıncıların tekelini kıracak yetiye sahip olabilir

  • kırpı 01 Ocak 1970 02:00

    sonucu itibarıyla siyasetçi atamışsa siyasıdır.

  • Emre 01 Ocak 1970 02:00

    Adam ak partili değil diye yerin dibine sokmaadığın kalmış. Yazık çok yazık ki bi haber sitesi bu kadar objektif olmaktan uzak.

  • Mahmud 01 Ocak 1970 02:00

    Milliyetçiyiz diyip insanlara kan kusturan fetöcülere dostluk kurup onlara çalışan milliyetçi lerinize gidin dert yanın onlar sizi kurtarsın

  • Profesör 01 Ocak 1970 02:00

    Tıpcı hocalar derhal atılmalı Alayı FETÖcü

  • okanas 01 Ocak 1970 02:00

    yaziklar olsun milliyetci insanlara bu yapilirmi kim kurtardi sizi ve liderinizi elbette devlet bahceli ve ulkuculer selametci erbakanci hocayi. rektor yaptiniz hani demokrasi nerede goren varmi kac oy almis serefli olun rektor bey iade edin

  • Hoca 01 Ocak 1970 02:00

    Reisin dediği gibi heryer takiyyeci dolmuş.Sayın hocamız bu listedeki FETÖ tarafından desteklenmeyen tek adaydır.Sanırım Ömer hocanın kabullenilmemesinin sebebi de bu...

  • Yazıklar olsun 01 Ocak 1970 02:00

    Bu nasıl bir düşüncedir Allahım. Demokrasi mitinglerinde bunun icin mi günlerce sokaklarda yatıldı? Madem 4.atanacak bu secim neden yapılıyor? Olayın milli görüş hazımsızlığı ile ne alakası var? Aldığı oy 3 te 1`i ve bu elestirilince hazımsızlık oluyor.Evet Erzurum da resmen bir demokrasi cinayeti işlendi. Yanlışa yanlış demeyi öğrenin artık. Zira hak hukuk herkese lazım. İnşallah birgün bir seçimde bu konuma düşersiniz de biz de size aynı cümleleri kurarız.

  • Av.Alpaslan Kaya 01 Ocak 1970 02:00

    Ömer Bey'i tebrik ederiz,Başarılarının devamını dilerim.

  • Tıpcı Profesör 01 Ocak 1970 02:00

    Adalet ve demokrasi Erzurumda mı FETÖ Gitti FETÖ geldi Yazık oldu Erzuruma 4 yıl daha geri gittin

  • Semih Okcu 01 Ocak 1970 02:00

    1. Olan partizanlik yapmiş 1. Olmus 2. Kirkinci cemaati sırtına almış olmuş 3. Olan yine ayni sizde buna demokrasinin diyorsunuz üniversiteye siyaseti cemaati sokmayin diyip nara atip sora yine üniversiteye siyaseti cemaati kullanip oy toplayan ve bunlara ayni zihniyetle oy veren akademik cehaletmi demokrasi istiyor... Bu atamadan dolayı reisi cumhuru kutluyor dizide bizleri salak zannettiği bizden ötürü kiniyorum...!

  • i.yilmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Böyle köşe yazısı olmaz, saç uzatmakla entelektüel olunmaz, geçin bu işleri. Demokrasi demokrasi diye haykırıyorken şunu unutmicaksınız: bu atamayı da milli iradenin temsil edildiği cumhurbaşkanlığı makamı gerçekleştirmiştir. Haysiyet cellatlığına soyunacağınıza, önce edeple eleştirmeyi öğrenin.

  • Demokrasi 01 Ocak 1970 02:00

    Demokrasi nöbetlerine giden birisi olarak bu yapılan beni çok düşündürdü ve zoruma gitto.

  • Alp tekin 01 Ocak 1970 02:00

    Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı duygularımıza tercüman olmuşsunuz.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    demokrasimi.? o da ne.

  • Dursun Kekeç 01 Ocak 1970 02:00

    Sizin sorununuz Demokrasi değil bence..Milli Görüş hazımsızlığı.Bu tenkit yazısını geçmişte Sezerlerin Demirelleirn atamalarına niye yazamadınız acaba..Reis atamışşa bitniştir diyebilirdiniz...Ama diyemessinizki..Çünkü Reisi bile hala hazmedemediniz...