Eğitim Haber Girişi : 02 Aralık 2011 12:10

AÜ hırsızlara karşı kale gibi korunuyor

AÜ hırsızlara karşı kale gibi korunuyor
Atatürk Üniversitesi lojmanlarında 12 soygun, yönetimi harekete geçirdi. Site 34 kamera, 242 alarm sistemiyle kale gibi korunuyor.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi lojmanlarında 12 soygun, yönetimi harekete geçirdi. Site 34 kamera, 242 alarm sistemiyle kale gibi korunuyor.

Atatürk Üniversitesi lojmanlarında hırsızlar tarafından 5 ayda 12 dairenin soyulması üniversite yönetimini harekete geçirdi. Palandöken Gazetesi`nden Levent Akpınar`ın haberine göre; Lojmanlar bölgesindeki güvenlik görevlisi sayısı artırılırken lojmanların çevresi adeta kameralarla donatıldı. Bununla da yetinmeyen üniversite yönetimi 240 daireye de alarm sistemi taktırıyor.

 

5 AYDA 12 DAİREYE HIRSIZ GİRDİ

 

Bin 100 daire bulunan ve yaklaşık 4 bin kişinin ikamet ettiği Atatürk Üniversitesi lojmanları son dönemlerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla gündeme geldi. İlki Ağustos ayında meydana gelen hırsızlık olayından bugüne kadar 12 daire hırsızlar tarafından soyuldu. Yaşanan bu olaylar üzerine tedirginlik yaşayan lojman sakinleri Atatürk Üniversitesi tarafından biran önce önlemlerin alınmasını istediler. 5 ayda 12 hırsızlık olayının meydana gelmesi Atatürk Üniversitesi yönetimini harekete geçirdi. Lojmanlar çevresine 34 kamera yerleştirilirken, 242 daireye de alarm sistemi kuruldu.

 

Tüm bu tedbirlerin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürlüğü’de lojmanlar çevresinde güvenlik görevlisi sayısını artırırken, bazı güvenlik görevlilerinin ise sivil olarak görevlendirilmesi yapıldı. Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Mustafa Arık, Geçtiğimiz günlerde bir hırsızın güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını belirterek, “Hırsızların birkaç kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Lojmanları çok iyi bilen birileri. Önlemlerimizi artırdık. Gereken tüm tedbirleri alıyoruz. İnşallah hırsızlar en kısa sürede yakalanacaktır” dedi.

 

GÜVENLİK MÜDÜRÜ: LOJMANLARI ÇOK İYİ BİLEN BİRİLERİ

 

Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürü Köksal Babacan ise profesyonel hırsızlarla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bir hırsızı ele geçirdik. Ancak bunların birkaç kişi olduğundan şüpheleniyoruz. Bu hırsızlar Üniversiteyi de çok iyi biliyor, lojmanları da. Kimin kaçta eve girip çıktığını takip ediyorlar. Parmak izi bırakmıyorlar. Aldığımız tadbirlerle eninde sonunda hepsini yakalayacağız” dedi. Atatürk Üniversitesi lojmanlarında ihbar mekanizmasının zayıf olduğunu da vurgulayan Babacan, “Şüpheli şahıslar bir türlü ihbar edilmiyor. Lojman sakinlerine bu konularda duyuru yapmamıza rağmen ihbar almıyoruz. Bir gün yüzümü bereyle kapatıp şüpheli şahıs gibi davrandım. Kimse bana sen kimsin demedi. Merkezimize ihbar telefonu da gelmemiş. Lojman sakinleri bu konularda biraz daha duyarlı olmalı. Bize ne kadar çok yardımcı olurlarsa bu hırsızları o kadar çabuk yakalarız” diye konuştu.

 

Öte yandan meydana gelen hırsızlık olaylarında çok sayıda ziynet eşyasının çalındığı da bildirildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.