Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Temmuz 2013 17:21

AÜ'de 7. geleneksel yaz okulu başladı

AÜ'de 7. geleneksel yaz okulu başladı
Atatürk Üniversitesi, Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen " 7.Geleneksel Yaz Okulu" başladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi, Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen " 7.Geleneksel Yaz Okulu" başladı.

ABD, Tayvan, Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerden gelen toplam 40 öğrenci ilk olarak Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu'nu ziyaret etti. Senato salonunda gerçekleştirilen ziyarette Küfrevioğlu, öğrencilere üniversite hakkında bilgiler verdi.

Küfrevioğlu, "Değişik ülkelerden ve değişik branşlardan öğrencilerle beraberiz. 2011 verilerine göre dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer aldık. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci ve öğretim üyelerimizi değişik ülkelere gönderiyoruz. Almanya ile ortak lisans programları açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planlamaktayız. Ziyaretin faydalı geçmesini ve ülkeler arası işbirliği için iyi olmasını diliyorum." dedi.

Küfrevioğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler kendilerini tanıttı. Daha sonra öğrencilere; Atatürk Üniversitesi ve Erzurum ile ilgili çeşitli hediyeler verildi.
Yabancı öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve 12 gün sürecek olan Yaz Okulu programı kapsamında derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunuyor. Öğrenciler Türkçe, Eğitim, Nanobilim, Türkiye ve Erzurum ile ilgili dersler görecek. Öğrencilere Genel Koordinatör Prof. Dr. Fahri Yavuz ve Okutman Rıdvan Gül eşlik ediyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.