Bölge Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 00:26

AÜ'de GSF özel yetenek sınavları başladı!..

AÜ'de GSF özel yetenek sınavları başladı!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine 2011-2012 öğretim yılı öğrenci alımı için yapılan özel yetenek sınavları başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine 2011-2012 öğretim yılı öğrenci alımı için yapılan özel yetenek sınavları başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesine 2011- 2012 öğretim yılı tüm bölümler için alınacak toplam kontenjan sayısı 115 olarak açıklanırken Geleneksel Türk El Sanatları 40, Grafik 20, Heykel 15, Müzik Bilimleri 30, Müzik Bilimleri Bölümü (İkinci Öğretim) 30, Resim 30, Resim (İkinci Öğretim) 30,Sahne Sanatları 20 olarak belirtildi.

Resim İş Eğitimi Bölümü için sınava giren öğrenciler hünerlerini sergilediler. Sınav görevlilerinin verdiği objeyi çizmeye çalışan adaylar, zaman zaman heyecanlanıp zorlandı. Sınav sonunda kimi aday mutlu bir şekilde salondan ayrılırken bazı adaylar da üzüntüden gözyaşlarına boğuldu.

Yapılan sınavlar sonrasında başarılı olan öğrenciler kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaklar

KESiN KAYITLAR

“1. Asıl listeden kazananların ilgili bölümlere kesin kayıtları 05-06 Eylül 2011 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılacaktır. Bu tarihler arasında Sağlık mazereti nedeniyle kayıt yaptırmaya gelemeyen adayların yerine, bu adayların durumlarını belgeleyen devlet hastanesinden alınmış rapor ile kanuni vekili kayıt yaptırır. Bunun haricinde belirlenen tarihlerde kayıtlarını yaptırmamış adayların hiçbir mazereti kabul edilmez. Asıl listeden kayıtlarını yaptırmayan aday ve adayların yerine yedek listeden yerleştirme yapılır. Yedek listedeki adaylar, açık kalan kontenjanlar için bizzat Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na dilekçe ile müracaat ederler, adayların başvuruları 07-08 Eylül 2011 günü mesai bitimine kadar kabul edilir. Bunlardan kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların kayıtları 09 Eylül 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılır.2. Adaylar, sınav sonuçlarını kendileri takip etmek zorundadırlar. Sınav sonuçları adaylara ayrıca bildirilmez.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.