Bölge Haber Girişi : 08 Haziran 2010 17:02

AÜ'de sanayi teknokent tanışma günleri!..

AÜ'de sanayi teknokent tanışma günleri!..
Erzurum Atatürk Üniversitesinde (AÜ), Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri programı bugün gerçekleşti.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde (AÜ), “Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri” programı bugün gerçekleşti.
AÜ Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Röktör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ata-Teknokent'in yaptığı çalışmalara ve üniversitelerinden sağlanan desteğe değindi.
Prof. Dr. Koçak, üniversitelerin asli görevlerinin başında teknoloji üretiminin geldiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Teknolojik üretimi bölge ve ülke hizmetine sunmalıyız. Bölgemiz diğer bölgelerden biraz farklı. Daha fazla devlet desteğine ihtiyaç duyulan bir özelliğimiz var. Üniversite olarak bilimsel araştırmalara önem veriyoruz. Teknolojimizi istediğimiz seviyeye getirmek için çalışacağız. Üniversite sanayi ve üniversite şehir işbirliğini mutlaka sağlamalıyız.”
Sanayi ve Ticaret Bekanlığı AR-GE Genel Müdürlüğü Uzmanı Sinan Kabaloğlu ise “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü AR-GE ve yenilikçilik destek programları” konulu konuşmasında katılımcılara bilgi verdi.
Kabaloğlu, “Yapılan yeni yasal düzenlemelerle birlikte ülkemiz önümüzdeki dönemde güç, üs ve cazibe merkezi haline gelecektir. Ülkemizde şu anda 38 teknopark bulunmakta. Bu teknoparklarda toplam bin 178 firma faaliyet gösterirken, 11 bin 195 kişi istihdam edilmektedir. İhracat rakamı ise 540 milyon dolardır. Ancak Atatürk Üniversitesi'nden sanayi tezleri destekleme programına yeterli derecede rağbet göremedik. Mesela ODTÜ'den 18 proje desteklenirken, Atatürk Üniversitesi'nden sadece 1 proje desteklenmiştir. Bizim amacımız hem yeni firmalar kurdurmak hem de bu firmalara gereken desteği sağlamaktır.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.