Spor Haber Girişi : 17 Nisan 2012 13:30

AÜ'de spor şenlikleri devam ediyor

AÜ'de spor şenlikleri devam ediyor
Atatürk Üniversitesi 55. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle organize edilen spor şenlikleri ve Uluslararası Basketbol Turnuvasını devam ediyor.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi 55. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle organize edilen spor şenlikleri ve Uluslararası Basketbol Turnuvasını devam ediyor. Spor şenlikleri kapsamında fakülte ve yüksekokullar arası basketbol, bowling, futbol, masa tenisi, satranç, tenis ve voleybol müsabakaları da düzenleniyor.
Uluslararası basketbol turnuvasına yurtdışından; Nahçıvan Devlet Üniversitesi (Nakhcivan State University), Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi (Tbilisi State Medical University), Urumiye Üniversitesi (Urmia University), Ülkemizden ise Erciyes Üniversitesi ve ev sahibi olarak Atatürk Üniversitesi basketbol takımları katılıyor.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,etkinliklerin hem yurt içindeki üniversiteleri hem de komşu ülkelerin üniversitelerini Erzurum’da buluşturduğunu söyledi.
“Gençlerin en güzel şekilde yetişip sağlıklı bireyler olmaları ve sporcu bir gençlik oluşturmak için sportif faaliyetleri önemsiyoruz” diyen Rektör Koçak, “Sportif etkinlikleri, sadece bir şenlik içeriği olarak değil; eğitim anlayışımızın bir parçası olarak, kültür ve sanat etkinlikleri ile birlikte eğitimin en önemli yoldaşlarından biri olarak değerlendirmekteyiz.”
SPOR BİRLEŞTİRİYOR
Rektör Koçak, sporun insanları birleştirdiğini vurgulayarak, “Spor sadece beden ve ruh sağlığımızı geliştirme, insanları eğlendirme, boş zamanları değerlendirme vasıtası değildir. Bunun yanında toplumdaki sosyal dayanışmayı güçlendirmekte ve toplumlararası barışa katkı sağlamaktadır” dedi.
“Üniversitemiz sahip olduğu yetkin donanımı ile geçen öğretim yılı içinde ‘Universiade 2011’i gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı” diyen Koçak, şunları kaydetti:
“Kış sporları için gözde bir merkez olabilecek bütün imkânlara sahip olan Erzurum ve yeni açılan modern spor tesislerimiz, yenilenen mevcut tesislerimizle üniversitemiz, sporun hemen her alanında etkin bir varlık göstermeye, tesislerdeki hareketlilik, yeni spor dallarını tanımanın heyecanı ile şehre yeni bir spor çehresi kazandırmaya başlamıştır.”
Açılış maçı Gürcistan Tiflis Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında oynandı. Spor şenliği 20 Nisan’a kadar devam edecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.