Siyaset Haber Girişi : 18 Kasım 2016 16:42

Aydemir Ormancılık yatırımlarını değerlendirdi

Aydemir Ormancılık yatırımlarını değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'AK Parti bu alanlarda da mega projeleri hayata geçirerek rekordan rekora koşmuştur.' dedi.'
Erzurumajans-Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarında Ormancılık ve su yatırımları için 145 milyarı aşan yatırım harcaması kaydedildiğine işaret ederek, 'AK Parti bu alanlarda da mega projeleri hayata geçirerek rekordan rekora koşmuştur.' dedi.' 

AYDEMİR PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA KONUŞTU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017 Bütçesi hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşlerini açıklayan Milletvekili Aydemir, 'Tespitler noktasında, bir defa başlarken hayatın vazgeçilmez bir unsuru olan suyu sınırlı ve stratejik, doğal bir kaynak olarak kabul ettiğimiz kayda geçelim. Çağımızda göz kamaştırıcı bir ihtişama erişen ileri teknoloji, suyun yerine geçebilecek yapay bir madde bulabilmiş değil ve bulacağı da yok bu gidişle. Türkiye'de ekonomik, sosyal ve sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem taşıyan diğer bir alan da ormancılıktır. Bütçesini görüştüğümüz bakanlığımız işte böylesine stratejik alanlarda faaliyet gösteriyor. 'dedi.

BAKAN EROĞLU'NUN ÖZEL DİKKATİ

Konuşmasında Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun süreci dikkatle yönettiği ve devasa hizmetlere imza attığını belirten Milletvekili Aydemir, 'Sayın Bakanım, İstanbul Belediyesinde kazandığınız üstün görev şuurunun DSİ Genel Müdürlüğünde ustalığa dönüştürdünüz ve Bakanlığınız döneminde de göz kamaştırıcı başarılarla taçlandırdınız. Bundan dolayı sizi yürekten kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın destek ve himayesini arkasına alarak mega projeleri ardı ardına hayata geçirdiniz. Hem su hem de orman yatırımlarında rekordan rekora koştuk. Hükümet olarak." ifadelerini kullandı.

145 MİLYARI AŞAN YATIRIM

'AK Parti İktidarında orman ve suya 145 milyarı aşan yatırım gerçekleşti, ülkemizin gururu dev tesisler tamamlanıp hizmete alındı, ülkemizde nice ilke imza atıldı, dünyanın gıptayla ile takip ettiği sayısız eserler vücuda getirildi." diyen Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti: 'Bu büyük hizmet atılımının bereketi denizleri aştı, Kıbrıs'a ulaştı. Dünyada bir ilk gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi asrın projesi olarak tarihe geçti. Allah razı olsun. "Kıyametin koptuğunu işitseniz bile ağaç dikmeye devam edin." buyuran bir Yüce Peygamberin ümmetine de cennet vatanı karış karış ağaçlandırmak yakışırdı, döneminizde bu da başarıldı. "

TÜRKİYE AĞAÇLANDIRMA'DA İLK ÜÇ ÜLKE ARASINDA

Türkiye'nin ağaçlandırma alanındaki başarısının Dünyada da gıpta ile izlendiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Türkiye dünyanın en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülkesi arasına girdi. Bu çok muhteşem bir sonuç. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın başarıları saymakla bitmez, bunu biliyorum. Sadece eser adlarını saymanın bile bir konuşma hacmine sığmayacağının farkındayım. Muradım genel bir çerçeve çizerek marifet ehline takdir hislerimizi sunmak, bunu da sunduk. 'dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.