Siyaset Haber Girişi : 10 Kasım 2016 18:30

Aydemir'den TBMM'de Erzurum Tarihi vurgusu

Aydemir'den TBMM'de Erzurum Tarihi vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türk Tarih Kurumu Bütçe görüşmelerinde Erzurum'la ilgili beklentilerini paylaştı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türk Tarih Kurumu Bütçe görüşmelerinde Erzurum'la ilgili beklentilerini paylaştı. 

Erzurum'un Cumhuriyetin kuruluşunda özel konum ve durumu olduğunu, Cumhuriyeti kuran il vasfı taşıdığını kaydeden Milletvekili Aydemir, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin gerçekleştiği Kongre Binasında 'İstiklal Harbi Kütüphanesi' kurulmasını talep etti. 

AYDEMİR'DEN YENİ ÖNERİ

Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmasında, Erzurum'u, 'Tarihin nabzının attığı şehir olarak vasıflandıran Milletvekili Aydemir, 'Bir yazarımızın veciz ifadesiyle: "Erzurum her şeyin başladığı şehirdir." Millî mücadelenin temellerinin atıldığı, vatanın bölünmez bütünlüğünün cihana ilan edildiği Erzurum Kongresi'nin gerçekleştirildiği tarihî mekâna gerekli özen elbette gösteriliyor. AK Parti iktidarlarında burada birçok güzel düzenlemeler yapıldı, bilimsel etkinlikler de düzenlendi. Bu kadirşinas alaka, ilgi artarak devam etmelidir. Bu tarihî binada çok gelişmiş bir istiklal mücadelesi kütüphanesi kurulmasını gönlümüz arzu ediyor. Diğer ilgili kuruluş ve üniversitelerimizin de katkısıyla iç ve dış yayınların, tüm kitapların, hatıraların burada toplanması bir vefa borcudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün seçimle işbaşına geldiği ilk mekân olan bu tarihî binaya böyle bir kütüphane kazandırılmasını ilgili kuruluşlardan bekliyoruz. Bu kütüphanenin dijital imkânlarla donatılması, kısa tanıtıcı filimler ve görsellerle desteklenmesi, eserlerin tablet ve cep telefonuna uyumlu formatlarda yayınlanması sağlamalıdır. "dedi.

AK PARTİ TARİH YAZDI

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2017 Merkezi Yönetim Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bütçesi üzerinde de görüşlerini seslendiren Milletvekili Aydemir, AK Parti hükümetlerinin Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklarla geliştirdiği ilişkilerin her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

TÜRK DÜNYASI VE İSLAM ALEMİNE VEFA

AK Parti döneminde Türk Dünyası, İslam Alemi'ne vefa noktasında Cumhuriyet Tarihinde görülmemiş ölçüde geniş çaplı ve etkin ilişkiler kurulduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Bu alanda son on dört yılda tarihî çalışmalar yürüten siyasi ve bürokratik kadrolara, özellikle Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına bu vesileyle şükranlarımı ifade etmeyi bir görev biliyorum' dedi.

MİLLİ DIŞ POLİTİKA VURGUSU

Milletvekili Aydemir, '21'inci asrı yeniden "Haçlı asrı" yapmaya özenen uluslararası kumpas çetelerinin oyunlarını boşa çıkaracak yerli ve millî dış politikamızı maharetle uygulayan Hükümetimizin, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklarla geliştirdiği ilişkiler her türlü takdirin üzerindedir. Bu alanda son on dört yılda tarihî çalışmalar yürüten siyasi ve bürokratik kadrolara, özellikle bütçesini daha önce görüştüğümüz Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına bu vesileyle şükranlarımı ifade etmeyi bir görev biliyorum. Bir yanda dünyanın her köşesine yayılmış vatandaşlarımız. Diğer yanda: Ön Asya, Kafkasya, Orta Asya, Altaylar. Türk Milletinin vücuda getirdiği bağımsız devletler: Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan. Bu müstakil cumhuriyetlerden başka Rusya Federasyonu içinde yer alan özerk devletler: Tataristan, Başkurdistan, Çuvaş, Tuva, Buryat, Kalmuk, Hakas, Balkar, Karaçay. Ve tabii Doğu Türkistan. Bu geniş coğrafyada yaşayan Türklerin, bütünüyle İslam dünyasının, Arap âleminin gözü kulağı Türkiye Cumhuriyeti'ndedir. 21'inci asrı bu aziz milletin asrı yapacak bu büyük Türk ve akraba topluluklar dünyasıyla ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi en büyük dileğimizdir. " diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.