Siyaset Haber Girişi : 28 Şubat 2024 12:43

Aygün: Belediyenin tapulu arazileri müteahhitlerin elinde dolaşıyor

Aygün: Belediyenin tapulu arazileri müteahhitlerin elinde dolaşıyor
Zafer Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Aygün, "Ben olsam adaylıktan çekilirim" diyen Mehmet Sekmen'i adeta topa tuttu. Aygün, "Belediyenin tapulu arazileri alacaklarına karşılık müteahhitlerin elinde bu mu tecrübe?" dedi.  

 “BÜYÜKŞEHİR REKLAM AJANSI GİBİ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in rakiplerini küçümseyen açıklamalarına ilk tepki Zafer Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Aygün’den geldi.

 

Radyo Ritm’de yayınlanan Sesli Gazete programında gazeteciler Mesut Gülrek ile Orhan Bozkurt’un sorularını cevaplayan Fatih Aygün, Büyükşehir Belediyesi’nin bir reklam ajansı olarak çalıştığını iddia etti.

 

Aygün, “Zaten beyefendi kendisini ‘biz tüccarız’ olarak ifade ediyor. Tüccarken bunun yanına bir de reklamı katıyor. İnsanlarımızın dertlerinden çok uzak bir noktada duruyor. Biz göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi’ni ilk önce bir kamu kurumu haline getireceğiz. Devlet ciddiyetiyle yönetmeye başlatacağız. Ahbap çavuş ilişkisini son verip tüm harcamaları şeffaflık içinde yürüteceğiz” dedi.

 

 

“BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİL”

 

Erzurum’un çok büyük bir sorunlar silsilesi olduğunu vurgulayan Zafer Partili Aygün, şöyle dedi. “Erzurumlunun öğrenilmiş bir çaresizliği var. Erzurum için ne düşünüyorsunuz dediğiniz zaman vatandaş, “sahipsiz memleket” diyor. Bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde de bu durumu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca belediyenin üzerine vazife olmayan konular var bununla birlikte Erzurum’un yıllardır boğuştuğu konular var. Mesela uçak sefer sayıları. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, teşkilat başkanlarının, ilçe belediye başkanlarının bir beyanatını, aksiyonunu gördük mü, görmedik. Bu Erzurum’un sorunu ve nasıl olur da bu sorun sizin gündeminize gelmez, üzerinde çalışmazsınız?”

 

 

“BORÇLARIN VADESİNİ BİLMİYORUZ BİZE KARANLIK BİR DURUM”

 

"Büyükşehir Belediyesinin borcu konusuna da değinen Fatih Aygün, “Şu an belediyenin tapulu arazileri alacaklarına karşılık müteahhitlerin elinde dolaşıyor. Biz bu durumdan kesinlikle sıyrılacağız. Belediyenin borcunun 6 milyar olduğunu söyleyenler var, 7 milyar olduğunu söyleyenler var. Mevcut belediye başkanımız 2,5 milyar olduğunu söyledi ve ‘gerekirse mal varlığımızdan satıp hemen ödeyebiliriz’ dedi. 2,5 milyar lirada gayet büyük bir borç belediye için ve şu an borçların vadesini bilmiyoruz bize karanlık bu durum.”

 

“ARTIK FARKINA VARMASI GEREKİYOR”

 

“Bakın, Kuğulu Park’ın 13 dönümü imara açıldı ve bu da yine belediyenin borçlarına karşılık oldu. Bu çok büyük bir mesele. Beyefendi kimin parasıyla kimin kurumunu borçlandırdığını ve kimin arazisini bu borç karşılığında verdiğinin farkına varması gerekiyor. Ayrıca durum ortayken beyefendinin vaatte bulunması bana çok mantıklı gelmiyor. Bir önceki seçimde vadettiği 42 projeden sadece 9’unu yapmış, 3’ü yarıda kalmış geri kalanlarını başaramamış” diye konuştu.

 

 

“KÜLBUR ÜSTÜ YERLERDE DOLAŞTIĞI İÇİN BUNU TECRÜBE ZANNEDİYOR”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in mevcut adaylar için “Ben olsam çekilir işi ehline bırakırım” açıklamasına da cevap veren Zafer Partili Fatih Aygün şöyle dedi.

 

“Beyefendi 34 yaşında Samandıra Belediye Başkanı olmuş. Belediye başkanı olmadan önceki tecrübesini merak ediyorum neymiş, nasıl başlamış. Kendisi zaten işletme mezunu belediyeciliğin okulunu okuduk diyor ama böyle bir okulun onun zamandı var olmadığının kanaatindeyim. Parlamenter olduğunda da herhangi bir tecrübesi yok. Bu işte tecrübe elbet önemlidir ama hayat tecrübesi önemlidir. Beyefendi genelde kalbur üstü yerlerde gezip dolaştığı için bunu tecrübe zannediyor.”

 

“BU OKUMUŞ HALİ…”

 

“Ayrıca beyefendi, ‘ben 10 yıl boyunca Plan Bütçe Komisyonu’nda çalıştım, bütçe okulu okudum…’ Bütçe okulu okumuş hali bu tecrübelerinin sonucunda belediyenin borç batağında olması gerçeği gerçekten önemli bir örnek teşkil ediyor. Demek ki öğrenememiş. Bu tecrübenin sonunda siz eğer deprem toplanma alanlarına akaryakıt istasyonu inşa ediyorsanız bu da kötü bir tecrübe. Demek ki sizin tecrübeden anladığınız Erzurum’da bir hizmete dönüşmüyor. Evet benim tecrübem yok daha önce belediye başkanlığı yapmadık ama ben Mehmet Sekmen beyefendinin yaptığı şeyleri de yapmadık. Ayrıca kendisinden çok daha liyakatli olduğuma eminim. Kendisi de kabul ederse baş başa bir programa çıkmayı ister her konuda da tartışabiliriz.”  Onur SAĞSÖZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 17 Mart 2024 15:05

    Belediye başkanı Rusların yapmadığını yapıyor. Ovaya niçin imarı açıyorsunuz Palandöken eteklerini spor tesisi yapıyorsun en sağlam zemini bırakıp ovaya inşaat yapmak bu şehrin tarım toprağına ihanettir. Tarım alanında bir çivi çakmak yasakken turizm alanı ilan ediliyor Hilton?a veriyor Hilton yoksulun trilyoner ne diye bedava arsa veriyorsunuz tarihi yoncalığı benzin istasyonu yapıyorsun. Belediye mi şirket mi belli değil dekontu inşaat şirketinin sigorta şirketinin belediye ile ne alakası var. Acilen değişim istiyoruz burası düşman toprağı değil Yunan gelse böyle yapmazdı. Şehrimin geleceği için çocuklarım torunlarım için sekmene hayır kim gelirse gelsin ama sekmene hayır diyorum

  • dvt 04 Mart 2024 10:58

    artık değişiklik vakti geldi inşallah... yolun açık olsun başkanım

  • murat 28 Şubat 2024 16:34

    erzurumlular size sesleniyorum oyunuzu bu adama verin. sekmen artık bu ile zarardır.

  • Vatandaş sesleniyor 28 Şubat 2024 14:59

    6 Şubat depremlerindeki en büyük sıkıntı binaların Yollara yıkılmasıydı. Yolların yıkılan binalardan kapanması sonucu bazı yerlere ulaşılamadı. Arama kurtarma çalışmaları çok zor şartlarda yapıldı. Şimdi bunu bir ders olarak almalıyız Yolları geniş tutmalıyız dipdibe birbirinin içerisinde binalar yapmaktan vazgeçmeliyiz. Çok katlı yapılara izin vermemeliyiz. Güneş gören, Bahçeli, az katlı sağlam binalar inşa etmeliyiz. Lütfen yaşanan acılardan ders alın. Tarım arazilerini, fay hattını, sel bölgelerini,heyelan bölgelerini rant uğruna imara açıp insanların felaketine sebep olmayın.