Bölge Haber Girişi : 15 Haziran 2010 15:12

Aziziye ilçesinde el emeği sergisi!..

Aziziye ilçesinde el emeği sergisi!..
Aziziye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan genç kızlar, emeklerini görücüye çıkardılar.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan genç kızlar, emeklerini görücüye çıkardılar.
Aziziye Belediyesi’nin Dadaşkent’teki hizmet binası ile ilçedeki çeşitli okullarda açılan kurslarda el emeği göz nuru çalışmalarını sergileyen genç kızlara sertifikaları törenle dağıtıldı. Törene Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Aziziye Belediye Başkan Vekili Hüseyin Polat, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Tokuş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Şen ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldılar.
Dikiş-nakış, mefruşat, el sanatları, takı tasarım, makine nakışı ve giyim, kurslarına katılan yaklaşık 300 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, meslek edindirme kurslarının kapsamlarını daha da genişleterek sürdürüleceğini ifade ederek, “Kurslara katılan genç kızlar büyük özveri ve fedakarlıklarla güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Onların imkanlarını daha da iyileştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayretindeyiz. İnşallah hem çeşitlilik, hem de kalite anlamında standartları daha da yükselteceğiz.” diye konuştu.
Aziziye Belediye Başkanvekili Hüseyin Polat ise, sosyal faaliyetleri çok önemsediklerini söyledi.
“Aziziye Belediyesi olarak kültür ve sanat hizmetlerine verdiğimiz değer ortadadır.” diyen Polat, amaçlarının vatandaşa hayatın her anlamında hizmet sunmak olduğuna işaret ederek, “Kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin çalışmaları konusunda ne kadar hassas olduklarını biliyorum. El emeği göz nuru ile yaptıkları çalışmalarını görüp de, bunu anlamamak mümkün değil. Belediyemizin bu ve buna benzer kültür hizmetleri artarak devam edecektir. Belediye olarak, sosyal faaliyetlere verdiğimiz önemi daha da artırarak, genç kızlarımızın katma değer üretmelerine daha fazla katkı sunacağız. Burada el emeklerini, göz nurlarını sergileyen genç kızlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.
Kaymakam Çobanoğlu, Başkanvekili Polat ve katılımcılar sergileri gezerek, genç kızları başarılı eserlerinden dolayı kutladılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.