Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Ekim 2013 14:15

Aziziye Tabyalarına 120 bin fidan dikildi

Aziziye Tabyalarına 120 bin fidan dikildi
Erzurum Aziziye Tabyalarında Nenehatun Tarihi Milli Park alanı içerisinde kalan ve plan hükümleri çerçevesinde ağaçlanma alanı olarak ayrılan 140 hektarlık alana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı.
Erzurumajans-Erzurum Aziziye Tabyalarında Nenehatun Tarihi Milli Park alanı içerisinde kalan ve plan hükümleri çerçevesinde ağaçlanma alanı olarak ayrılan 140 hektarlık alana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Çalışmanın Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği bildirildi. Ağaçlandırma etkinliğine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Kültür Turizm Müdürü, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Ötügen, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, TRT Bölge Müdürü Salih Lütfi Şengül ve 80 öğrenci katıldı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Böyle bir projeye Orman Bölge Müdürlüğümüz ile bu bölgenin ağaçlandırılması için hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah bizim diktiğimiz ağaçlar tutar. Bizden sonrakiler gelip tamamlar ve Aziziye Tabyalarını yemyeşil bir alan olarak yeni nesile sunmuş oluruz. Çocuklarımızın buraya sahip çıkması lazım biz bu etkinlikleri onlar için yapıyoruz." diye konuştu.

Çocuklara ağacın ne kadar önemli olduğunu öğretmeye çalıştıklarını belirten Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge," Batı'da Çanakkale, Doğu'da Aziziye Tabyaları diyoruz. Tarih, bilincinin şuur altına yerleştirilmesi adına sürekli olarak bu bölgenin ziyaret edilmesi, canlı tutulması gerekir. Sayın valimizin öncülüğünde yapılmaş olan bu aktivitelere ağaç dikerek devam ediyoruz. Çocuklar burada doğayı yeşillendirmek adına ağacın ne kadar önemli olduğunu ve Aziziye Tabyalarının tarihini ve Erzurum için çok önemli bir yer olduğunu öğreniyorlar. Aziziye Tabyaları hakkında öğrencileri bilinçlendirmek adına bu yıl okullarımızdan 4 bin öğrenciyi buraya taşıdık. Güzel bir etkinlik ve bazı okullarda etkinliklerimiz devam
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut 01 Ocak 1970 02:00

    Gerekli bir çalışma emeği geçenleri kutluyorum. Ancak sıradan olmayan yerlere sıradan ağaçlandırma yerine belediyelerle işbirliği halinde bir proje ile tabiki bölgenin iklimine uygun fidan değil ağaçlar dikilmelidir. Bir an önce sadece o bölgenin değil Erzurum`un çevresinin de ağaçların uygun tekniklerde taşınması ile yeşilendirilmelidir. O fidanların büyümesi uzun zaman alacaktır. Demek istediğim şu fidanların yanında büyük ağaçlarda dikilmelidir.