Bölge Haber Girişi : 09 Kasım 2009 00:39

Aziziye'de TOKİ protestosu!..

Aziziye'de TOKİ protestosu!..
Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında oturan bir grup vatandaş, aidatlarını ödemekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek protesto eylemi yaptı.

Erzurum Ajans- Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında oturan bir grup vatandaş, aidatlarını ödemekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililerden yardım istediler.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aziziye ilçesinde yaptırılan ve geçtiğimiz haziran ayında hak sahiplerine dağıtılan 192 konutta yaşayan bazı vatandaşlar, konutların aylık ödemelerinin yüksek olduğunu ileri sürdüler.


Site Başkanı Kahraman Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sitede asgari ücretle çalışanların oturduğunu belirterek, aylık 370 TL ödeme ödediklerini ve Erzincan, Bingöl gibi illerde benzer konutlarda yaşayanların 180 TL ödeme yaptıklarını ifade etti.


Söz konusu miktarın fazla olduğunu ve ödemekte sıkıntı yaşadıklarını belirten Taşkın, şunları kaydetti: ''Bizler dar gelirli insanlarız. Maddi durumumuz belli. Bizden, konutlara girmeden önce asgari ücretle çalıştığımıza dair belge istendi. Buna göre ödeme planı yapılacağı söylendi. Ancak şu anda ayda 370 TL ödüyoruz ve geçim sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz.''


Taşkın ayrıca, yaşadıkları sıkıntıyı Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ yetkililerine de bildirdiklerini ancak henüz bir sonuç alamadıklarını sözlerine ekledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.