Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2021 12:53

Bağımsızlığımız 98 yaşında!

Bağımsızlığımız 98 yaşında!
Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı düzenlenen törenle kutlandı. 

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice Diler / Cumhuriyet'in kuruluşunun 98. yıldönümü Erzurum Hataneler Caddesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 7'den 70'e birçok Erzurumlunun katıldığı törene aniden bastıran sağanak yağış bile gölge düşüremedi. 

 

 

 

 

Büyük bir çoşku ile gerçekleştirilen törene,Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yanı sıra birçok protokol üyesi katıldı. Soğuk havaya ve yağmura aldırış etmeden şemsiyesini, yağmurluğunu ve bayrağını eline alan vatandaşlar Cumhuriyet'in 98. yılını kutladılar. 

 

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Okay Memiş'in birlik, beraberlik ve tedbir mesajlarının ardından öğrencilerin ve askeri birliklerin geçişleri yapıldı.

 

 

 

 

Genç, yaşlı demeden alanı dolduran vatandaşlar tören sonuna kadar ellerindeki bayraklarla töreni takip etti.  Öğrenci ve askeri birliklerin geçişinin ardında tören son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.