Bölge Haber Girişi : 27 Ağustos 2010 15:13

Bakan Yıldırım'ın Erzincan temasları!..

Bakan Yıldırım'ın Erzincan temasları!..
Bazı açılışlar ve referandum çalışmaları dolayısıyla iki gündür memleketi Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, doğudan batıya, kuzeyden güneye, 3 bin 500 şantiyede yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi

Erzurum Ajans-Bazı açılışlar ve referandum çalışmaları dolayısıyla iki gündür memleketi Erzincan’da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, doğudan batıya, kuzeyden güneye, 3 bin 500 şantiyede yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 79 yılda yapılan duble yolun 2 kat fazlasını 7.5 yılda yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım “6 bin kilometreden aldık, 18 bin 300 kilometreye çıkarttık. 79 yılda 6 bin 100 kilometre, 7.5 yılda 12 bin 300 kilometre hesabı siz yapın” dedi.

Erzincan Belediyesi tarafından Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş’ ye yap- işlet - devret modeline göre yaptıracağı Şehirlerarası Otobüs Terminalinin temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım’ın yanı sıra Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanım AK Partili Yüksel Çakır, Erzincan Ak Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum yolu, yeni Sanayi Sitesi’nin karşısındaki alanda düzenlenen temel atma töreninde konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım “79 yılda 6 bin 100 kilometre, 7.5 yılda 12 bin 300 kilometre hesabı siz yapın. Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, insanlarımızın trafik kazalarında hayatlarını kaybetmemeleri için bu hizmetleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Yine hızlı treni Türkiye ile tanıştıran biz olduk, bizim hükümetimiz oldu. Türkiye’de nerede bir ulaştırma yatırımı varsa, nerde bir tren yatırımı varsa, nerede bir yol yapımı, nerede bir havaalanı yatırımı varsa burada sizin hemşehrilerinizin, sizin evlatlarınızın imzası var. Erzincanlılar Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor. Erzincanlılar’ın böylede bir görevi var. Bu ülkeye, bu cennet memlekete hizmet etmek bizim için en büyük şeref en büyük onurdur. Ne yapsak azdır” diye konuştu.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra 35 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan 5 milyon 765 bin liraya mal olacak Şehirlerarası Otobüs Terminalinin temelini attı. Yıldırım ayrıca, Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yanı sıra, Erzincan Belediyesi tarafından yapımına başlanılacak 8 projenin daha temelini attı. 18 projenin de açılışını toplu olarak yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.