Siyaset Haber Girişi : 29 Mart 2013 02:17

Başbakan Erdoğan: Referansımız Erzurum

Başbakan Erdoğan: Referansımız Erzurum
Erzurumajans.com ve Palandöken Gazetesi olarak hafta içinde Ankara'nın sıcak gündemini yakından takip ettik.
Erzurumajans-Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdiğimizde partilerin grup toplantıları vardı.  Bizde ilk olarak Ak Parti Grup Toplantısı'na katıldık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının basına açık bölümünde gündemi değerlendiren uzun bir konuşma yaptı. 

 
BAŞKENT İZLENİMLERİ

TBMM'de Erzurum milletvekilleriyle buluştuk. Yaklaşık 24 bin 500 metre kare yüz ölçümü olan Erzurum'dan en az 30 bin oy alarak vekil seçilen ancak günde 30 kişiye ulaşamayan "Bay Mebuslarımızın" belkide 10-15 metre kare olmayan makam odalarının önlerine  telefonlarımızı bıraktık...  

Kimi döndü, kimi dönemedi...  

Makam odaları çok dar olan 'Bay Mebuslarımızın' biliyor musunuz imkanları ise o kadar geniş ki.. Her birinin özel  sekreterleri ve artı danışman kadrolarında 3'er elemanları var... 

Bizim derdimi ise; ne iş, ne tayin istemek, ne de  ihale takip ederken birilerine yalakalık yapmaktı... 

Derdimiz, bu kentin iki gazetecisi olarak  "Ankara'dan Erzurum'a nasıl bakıyorlar, Türkiye'nin sıcak gündemi içerisinde soğuk Erzurum'un yeri ne, liderlerin penceresinden bu kadim şehir nasıl görünüyor..."  gibi ve buna benzer daha bir çok merak edilen soruya yanıt aramaktı... 

TBMM'de Başbakan Erdoğan ile görüştük, konuştuk...  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Partisinin Genel Merkezi'nde sohbet ettik... Onlara Erzurum'u anlattık, onlardan Erzurum'u dinledik...

Bazılarını bulamasak da Mecliste;  her kesimden vatandaşın derdine koşmaya, o daracık odaları dolup taşınca ziyaretçileri için toplantı salonları açtırarak isteklerine çözüm aramaya çalışan  vekillerimizin olduğunu da görüp umutlandık...

Ve siz takipçilerimiz için işte bu  yazı dizisini hazırladık...
                                    Orhan Bozkurt
İzleyici localarının tıklım tıklım dolduğu  grup toplantısının bitiminde ilgili birimler aracılığı ile Erzurum'dan geldiğimizi; Palandöken Gazetesi ve www.erzurumajans.com olarak kısa bir görüşme talep ettiğimizi ilettik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  çok yoğun gündemine ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililerine, ziyaretçilerine ve İstanbul'da katılacağı 2020 Olimpiyatları için düzenlenen 'Türkiye Gecesi' programına rağmen 'Erzurum' ismini doyunca teklifimizi kabul etti.

"Erzurumla bizim gönül bağımız var, Erzurum bizim için çok önemli" diyen Başbakan, o sıkışık gündeminin arasına bizi de sıkıştırdı.

"ERZURUM REFERANSIMIZ"

Başbakan Erdoğan, "Kış oyunları sırasında Erzurum, Dadaşlığını tüm dünyaya tanıtma fırsatını buldu. Sporcu ve turistleri en iyi  şekilde ağırladı. Şimdi 2020 İstanbul Olimpiyatları için en iyi referansımız Erzurum ve Erzurum'un o konuk severliği... Erzurum'u örnek gösteriyor, tüm dünyaya Erzurum ruhuyla Dadaş ruhuyla sesleniyoruz. Dadaşlar diyarı bizim için referans şehridir. Erzurum  için her alanda her konuda bizzat en yakından ilgileniyoruz ve tarihiyle kültürüyle, örnek olan bu şehri asla unutmadık unutmayacağız" diye konuştu.

"ERZURUM'UN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ"

Bu sıkışık anda ayaküstü yaptığımız sohbette 2011 yılında gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına vurgu yaparak, "Erzurum'u artık dünya tanıyor" diyen Başbakan, soru sormamıza fırsat vermeden devam etti:

"Erzurum Türkiye'nin marka şehirlerinden birisi. Kış sporları ve turizmi alanında yakaladığımız ivme ile Erzurum'un çehresi değişti, şimdi geleceğini de değiştirecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Zamanı geldikçe Erzurum için bu çok önemli projelerimizi teker teker açıklayacağız"dedi.


 BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI

Başbakan Erdoğan, gündemin en öncelikli maddeleri arasında olan  'barış  süreci' ile ilgili olarak ise grup toplantısında yaptığı uzun konuşmasının bir bölümünü hatırlattı ve "bunu unutmayın" diye uyardı. 
 
Başbakan Erdoğan görüşmemizden hemen önce yaptığı o konuşmasında  "Bizim hiç kimseden gizlediğimiz bir şey yok, gizli saklı yürüttüğümüz bir süreç de yok, hele hele meşruiyet zeminin dışına çıkacak, hukukun dışına çıkacak bir adım asla söz konusu bile değildir ve olamaz da. Milletim bunu anlıyor, görüyor ve takdir ediyor;  Ana Muhalefet bunu dahi göremiyor, görmek istemiyor.

Aziz milletimden tekrar rica ediyorum, CHP'ye gönül veren kardeşlerimden rica ediyorum, yönetici takım anlamaz bu işten, ama gönül veren kardeşlerimden rica ediyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerimden rica ediyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerimden  rica ediyorum; bu konuları lütfen hassasiyetle başlarını iki ellerinin arasına alsınlar öyle değerlendirsinler. Muhalefetin  kışkırtmalarına asla kulak asmasınlar, MHP'nin kan kokan diline, bazı BDP'lilerin kışkırtmalarına, bazı medya kuruluşlarının, bazı yazarların sorumsuzca iftiralarına, sahte senaryolarına bakıp aldanmasınlar, hele CHP'nin kafa karışıklığına bakıp zihinlerini hiç bulandırmasınlar. 

Ne yapıyorsak Türkiye için yapıyoruz, ne yapıyorsak Türkiye'mizi daha da büyütmek için yapıyoruz, ne yapıyorsak gençlerimiz için, çocuklarımız için, aydınlık yarınlar için, en önemlisi de aziz şehitlerimiz için yapıyoruz" demişti.

(O uyarıyı dikkate aldık ve o sözleri okuduğunuz gibi burayada  yazdık...  Bu sohbet esnasında, öncesi ve sonrasında mesleki sezilerimiz ile  bazı özel gözlemlerimizde oldu... Şimdilik aramızda kalsın  günü gelir onları da yazarız... )

ERZURUM'A VE DADAŞLARA SELAM

"Dadaş zalimin hasmı, mazlumun dostudur. Dadaş ruhuyla haksızlığın karşısında dimdik durduk, duruyoruz" diye konuşan Başbakan Erdoğan bu kısa ama özel sohbetimizde Erzurum'u çok özlediğini ve ilk fırsatta Nene Hatun'un torunları Dadaşlarla kucaklaşmaya geleceğini de vurguladı. 

Başbakan Erdoğan, tam bu sırada değerli ağabeyim ve meslektaşım Cem Bakırcı'nın takdim ettiği Palandöken Gazetesi'ni uzun uzun incelerken o günkü sayımızın manşeti olan "Başbakan'ın Erzurum için çok özel projesi" haberini değerlendirdi. Hafif tebessümle,  Bakırcı'nın, "Sayın Başbakanım bu proje nedir?" diye yönelttiği soruya verdiği cevap ise  anlamlıydı; "İlgili arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını devam ettiriyor (!) İlk Erzurum ziyaretimiz sırasında bu projemizi de açıklayacağız. Sizin aracılığınız ile tüm Erzurumlu kardeşlerime Dadaşlara selamlarımı iletiyorum" oldu.

Ve bu görüşmenin ardından aklında Erzurum, hedefinde 2020 Olimpiyatları olarak TBMM'den İstanbul'a doğru yola çıktı...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ata Aktuğ 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili Cem Bakırcı, kardeşim gazetecilik yolunda seni dürüst, onurlu, kişilikli olarak tanıdım. Çınar oldun, yoluna devam ediyorsun.Başarıların devamını diliyorum. Emekli Albay Ata Aktuğ

  • Gökhan SANAY 01 Ocak 1970 02:00

    Emeği geçenlere teşekkürler..

  • POYRAZ 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMA O KADAR PARA GELDİ NE OLDUKİ GELEN YATIRIMIDA .ŞEHİRİN BATISINA YAPILIYOR.ŞEHİRİN DOGUSUNDA TEK BİR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ YOK SAYIN BAŞBAKANIN GELİN ŞEHİRİN DOGUSUNU.GÖRÜN HİÇ BİR CANLILIK YOK GEL İN BAKIN HEP GEÇE KONDU. SAYGILARLA..

  • POYRAZ 01 Ocak 1970 02:00

    O KADAR

  • alican 01 Ocak 1970 02:00

    Saadet partisi genel merkezinede gitmenizi isterdik oraya kadar gitmişsiniz haksızlık oldu bu