Bölge Haber Girişi : 31 Aralık 2009 17:37

Başkan Altepe Uludağ için Palandöken'de!..

Başkan  Altepe Uludağ için Palandöken'de!..
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da yapımı devam eden tesislerle ve kayak merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Erzurum Ajans-Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Recep Altepe, yurt içinde ve dışındaki kayak merkezlerinde incelemelerini sürdürüyor. Ağustos ayında İsviçre'nin dünyaca ünlü kayak merkezleri Davos, Zermatt ve Crans Montano'da incelemelerde bulunan Altepe, Erzurumlu olan Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'la birlikte 2011 yılında yaklaşık 60 ülkenin katılacağı Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Erzurum'da ki tesisleri gezdi.

 

Başkan Altepe, dünyanın en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da yeniden yapılanma ile sorunlarının çözümü ve daha ilgi çekici hale gelmesine yönelik çalışmaları kapsamında deneyimleri yerinde gördüklerini söyledi. Başkan Altepe, Uludağ'ın diğer kayak merkezlerinden olan avantajının daha fazla olduğunu, bunlardan birinin de zirvenin 12 ay boyunca istifade edilebilecek bir potansiyelinin bulunduğunu da vurguladı.

 

ERZURUM'A BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

 

Erzurum'da yapılan tesislerle ilgili Uluslararası Organizasyonlar Başkordinatörü Mehmet Atalay,  2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'dan bilgi alan Başkan Altepe, yerinde gezdiği hilal şeklinde ve 125 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun atlama kulesi özelliğine sahip olacak bu kulenin tamamlandığında Türkiye'nin sembol tesisleri arasında yer alacağını söyledi. 3 bin kişilik buz hokeyi salonunu da gezen ve burada oynanan maçı izleyen Başkan Altepe, kış oyunları için yapılan tesislerin organizasyon tamamlandıktan sonra da Erzurum'a büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

Erzurum'da mevcut Palandöken'in yanı sıra yeni gelişim bölgeleri Konaklı ve Kandilli'deki bölgeyi de gezen Başkan Altepe, 13 kilometrelik kesintisiz piste sahip Palandöken'in yanı sıra yeni yapılan bölgelerde de pistlerin otellerden uzaklığına dikkat çekerek, buradaki uygulamanın da kendilerinin de istediği tarzda olduğunu belirtti. Başkan Altepe 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan buz hokeyi salonunda Curling oynadı.

 

VALİ ÖZTÜRK'Ü ZİYARET ETTİ

 

Başkan Altepe, Erzurum'daki incelemelerinde Osmangazi Belediye Başkanı iken aynı ilçede kaymakam olan 3 ay önce Erzurum Valisi olarak atanan Sabahattin Öztürk'ü yeni görev yerinde ziyaret etti. Ziyarette Vali Öztürk'ten 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Öztürk, dünya çapında ses getirecek hem Türkiye'nin hem de Erzurum'un tanıtımına büyük katkı sağlayacak 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaklaşık 700 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.