İlçeler Haber Girişi : 06 Mart 2012 12:01

Başkan Bulutlar projesini açıkladı

Başkan Bulutlar projesini açıkladı
Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Palandöken Belediyesi birçok kentte bulunmayan engelliler için özel park yapımı için yaz sezonu’nu beklerken 19 köy mahallesine de çocuk oyun gurupları oluşturulacak Kayakyolu Rekreasyon ala
Erzurum Ajans-Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Palandöken Belediyesi birçok kentte bulunmayan engelliler için özel park yapımı için yaz sezonu’nu beklerken 19 köy mahallesine de çocuk oyun gurupları oluşturulacak Kayakyolu Rekreasyon alanının ikinci etabı hayat bulacak.
Palandöken Belediyesi Proje Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında iki projesi onay aldı. Projelerin ilki engellilere özel park için verdiği “ Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi onaylanarak Erzurum da bir ilki yapmak için kolları sıvadı.
Erzurum da bir ilk olacak proje hakkında bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar; “Belediyemizce hazırlanan, “Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” isimli bu projeyle engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıracağız. Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının sosyal belediyeciliğin önceliklerinden olduğunu bildiğimiz için böyle bir proje hazırlayarak Sosyal Destek Programı ( SODES)’e sunduk. Erzurum da bir ilk ve kapsamlı projemiz SODES tarafından kabul gördü. Engelli vatandaşlarımız için yapılacak olan bu parkımız ilçemizde bulunan bir parkımızı yeniden dizayn edilerek yapılacak. Engelsiz Parkımız yaklaşık 70 bin TL’ye mal olacak. Parkımız da engeliler için en küçük ayrıntılar dahi düşünülmüştür. Engelliler Parkımızda tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, özel tasarımlı alanlar ve oturma gurupları, kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde engelli fitnes aleti, kamelyalar, banklar, masalar yer alacak. Belediyemizin kaldırım çalışmaların da zaten Engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıran düzenlemelerimiz oldu. Bu düzenlemeleri ilçemizin tüm alanlarına yaymakta kararlıyız” dedi.

19 KÖY MAHALLELERİNE ÇOCUK OYUN GURUPLARI YAPILACAK

Palandöken İlçesi 2012 yılında hizmet noktasın da daha da dolu dolu geçmesi için şimdiden projelendirme ve program çalışmaları tüm hızla devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Amacımız yaşanabilir bir kent hedefine ulaşmaktır. Her bireyin sağlıklı, temiz, huzurlu ve refah içerisin de yaşamını sürmesini sağlamak. Bunu içinde proje çalışmalarımız uzman ekiplerle devam ediyor. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamın da yine Belediyemize bağlana köy mahalle statüsündeki, Alibezirgan, Aziziye, Börekli, Çeperli, Güllü, Hancıağız, Konaklı, Kümbet, Nenehatun, Sığırlı, Şehitler, Taşlıgüney, Tekederesi, Tepeköy, Toparlık ve (nebi mezrası), Tuzcu, Uzunahmet, Yağmurcuk ve Yıkılhan olan 19 Köy Mahallesine Çocuk Oyun Parkı yapılacak. Bu parklara toplam 230 bin TL harcama yapılacak. Parkların konulacağı tüm alanlar tespit edildi. Yaz sezonuyla birlikte bu çocuk oyun grupları tespit edilen alanlara süratle yerleştirilerek Mahalle olmanı ayrıcalığın çocuklarımıza yaşatacağız. İlçemiz de bulunan mevcut parkalarda yeniden dizayn edilmesinin yanı sıra 2012 yılı yaz sezonu da planlarımız doğrultusunda ilçemizin muhtelif mahallelerimiz de tespit ettiğimiz bina, site ve benzeri alanlar da farklı büyüklükte birçok pak ve çocuk oyun alanları yapılacak.” diye konuştu.

REKREASYON ALANINI İKİNCİ ETABI İÇİN SONA YAKLAŞILDI

Kayakyolu - Osman Bektaş Mahallesinde yapımına 2010 yılında başlanan 35 bin metrekareli alana sahip rekreasyon alanını ilk etabı olan 10 bin metrekare alanını tamamlanması ardından ikinci etap olan 10 bin metrekarelik alan için hazırlana projenin alt yapısını tamamlandığını hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Osman Bektaş Mahallemizde yer alan ve Palandöken dağına bakan kısmını imara kapatarak oluşturduğumuz 35 bin metrekare alana sahip rekreasyon alanını ikinci etabı olan 10 bin metrekare alan için hazırladığımız projemizin alt yapısını tamamladık. Erzurum insanı en iyisine en güzeline layık olduğunu bildiğimiz için Kayakyolu Sağlık Ocağı karşısın da yaptırdığımız parkın açılışında yine güzel insanlarımızla birlikte yapacağız. Rekreasyon alanını ikinci etabının temellerini yine güzel insanlarımızla birlikte atacağızımızı umut ediyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kürşat atmaca 01 Ocak 1970 02:00

    helal olsunu başkan bulutlara, sayın ahmet küçükler gibi yeşil alan olan kayakyolu kavaklı alan da katliyam yaparak petrol istasıyonu yaptırmıyor. Eiline sağlık sayın bulutlar.........