Siyaset Haber Girişi : 11 Kasım 2018 13:30

Başkan Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması...

Başkan Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması...
Cumhurbaşkanı, Kaşıkçı’nın cinayetine ilişkin ses kayıtlarının Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ve Suudi Arabistan’a dinletildiğini açıkladı.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 10 Kasım Atatürk’ü anma programında konuştu. “Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz, İstanbul Havalimanı gibi eserler yapmakla olur. Köprüler, metrolar yapmakla olur” diyen Erdoğan, son günlerde gündeme gelen ‘Türkçe ezan’ tartışmalarına değindi. Erdoğan özetle şunları söyledi: Bugün hala tek parti dönemiyle sembolleşmiş zulümlerden Türkçe ezanın savunulabilmesi, milletin değerlerine yönelik husumetin işaretidir. Ezanın Arapça okunması bir şeyin ifadesidir. Türkçe ezan denince onu sadece biz anlarız. Arapça dendiği zaman bu evrensel olduğunun ifadesidir. Şimdi bunu değiştirmek bizi değerlerimizden uzaklaştırmanın adımıdır. 

YALAN TARİH ÖĞRETİLDİ

Bugünkü gençler tek parti dönemlerini ancak tarih kitaplarından, gazete ve dergi sayfalarından görmek şansına sahipler. Çünkü bize yalan bir tarih öğretildi. Türkiye ikinci dünya savaşına girmemiştir ama savaşın tüm yükünü sefaletini yaşamıştır. Görünürde Kandil’deki PKK’yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak’taki terör yuvalarını birer birer dağıtarak Kandil’i de Sincar’ı da teröristlerin başına yıkma yolunda ilerliyoruz. Fırat’ın doğusundaki Suriyeli kardeşlerimizin bölücü terör örgütünün pençesi altında inim inim inlediğinin farkındayız. Çok yakında bu bölgedeki mazlumları da güvene ve huzura kavuşturacağız. Bize kurulan tuzakları en kısa sürede sahipleri ve piyonların başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz.

SAVCI İPE UN SERMEYE GELDİ

Anma programının ardından Erdoğan “Paris Barış Forumu”na katılmak üzere Fransa’ya gitti. Seyahat öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Paris’te ABD Başkanı Trump’la vakit bulursa görüşme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak “Kaşıkçı ile ilgili elimizde bilgi var, gelen 15 kişi kesinlikle faili ve cesedin yerini biliyor. Cemal Kaşıkçı ile ilgili Arabistan, ABD ve Avrupa’ya tapeleri dinlettik. Kaşıkçı ile ilgili gelen savcı ipe un sermek için geldi. Cemal Kaşıkçı’nın katilleri gelen 15 veya 18 kişinin içindedir. Başka yerde aramaya gerek yok. Yerli işbirlikçi kimse bunu açıklamaları lazım. Artık Suudi Arabistan bu iyi niyetimize karşı kendileri de adaletli davranmak suretiyle bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar” dedi.

ERDOĞAN, ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI

Kararlıkla yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Erkânı, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. Erdoğan, saygı duruşunun ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı: İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan şahsınız vefatınızın 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz. Zati alinizin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti, dâhili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen, dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlıkla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 95. seneidevriyesinde açılışı yaptığımız İstanbul Havaalanı, milletimizin en son gurur abidesi olarak tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad ols­un.

Paris’e yeni uçağıyla gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris Barış Forumu için Fransa’ya gitti. Erdoğan Fransa ziyaretinde, Boeing 747-800 tipi VIP uçak ilk kez kullanıldı. Katar Emiri’nin Erdoğan’a hediye ettiği uçak dünyada sadece 7 ülkenin devlet filosunda var. 

l Maksimum kalkış ağırlığı: 447,7 ton
l Yakıt kapasitesi: 197 ton
l Menzili: 16 bin 436 km
l Maksimum hız: 914 km/saat
l Uçuş tavanı: 13 bin 100 metre
l Fiyatı: 215 milyon dolar

Batuhan Yaşar/Türkiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.