İlçeler Haber Girişi : 27 Haziran 2014 21:40

Başkan Kılıç'tan bir ilk

Başkan Kılıç'tan bir ilk
Erzurum'un Çat ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından "Işkın ve Çaşır Festivali" düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından "Işkın ve Çaşır Festivali" düzenlendi.

Bu sene ilki düzenlenen "Işkın ve Çaşır Festivali" Çat Belediye Binası önündeki alanda gerçekleşti.

Festivale Çat Kaymakamı Doğan Dinç, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "İlçemizi geliştirmek için elimizden gelen her gayreti sarf edeceğiz. Bu sene festivalimizin ilkini düzenliyoruz. İlçemiz en az bir Horasan kadar gelişmesi için önem göstereceğiz." dedi.

Daha sonra festival kapsamında Erzurum Halk Oyunları ekibi bir folklor gösterisi yaparak Seda Tatlıses, Nevzat Soydan, Dadaş Abdullah ve Metin Levent sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri coşkulu şarkı ve türkülerle katılımcıları coşturdu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Ben de geçenlerde Van 100. yıl Üniversitesinin Uşkunlu Ekmek projesi ile Uşkun=Eşkin`e sahip çıktığını izlemiştim bir haberde. Erzurum ise Eşkin=Uşkun`un anavatanı ve ne yazıkki bu değerli bitkiye sahip çıkmıyor diye de üzülmüştüm. Sayın Çat belediye başkanı ise Eşkin ve Çaşır Festivali düzenleyerek yüreğime su serpti. İnşaallah Çat Belediyesinin bu festivali örnek olur ve Atatürk Üniversitesi de Eşkın`a sahip çıkar. Pasinler`de de Serçeboğazı Maden Suyu festivali düzenlenebilir ve iftarda buz gibi maden suyu ikramı yapılabilir aslında...