Başkan Küçükler de yürümeli!

İçinde bulunduğumuz şu güzel günlere karşı duyduğumuz saygı gereği  ve edebe ters düşmeyelim, düşüncesiyle  dilimizi de kem sözler için oruçladık. İstedik ki yazı soframızın başında iftarımızı tatsız yergilerle değil, güzel övgülerle yapalım.

Yine de siyasetin ikiyüzlülüğüne yüz vermeden bayrama kadar bayramlık ağzımızı açmayacağız. Ancak şunu söylemezsem  içim rahat etmeyecek.

Söyleyeceğim şudur.

Başta Başkan Küçükler olmak kaydı ile konunun diğer yetkililerinedir sözümüz.

Hilalkent’e hiç yolları düşüyor mu acaba!

Yolları düşüyorsa, hangi yoldan nasıl gidiyorlar!..

Diyelim ki minibüs yolundan Hilalkent’in yukarılarına doğru çıkmayı denediler. Ve de çukurlarla dolu yolda ilerlerken böbreklerinde taş olanlar taş düşürüp, başları arabanın tavanını vura vura Sağlık Ocağı’nın yamacına dek geldiler… İşte tam orada herkes araban inecek ve yukarı doğru yürüyecek…

Yoo!.. Buraya iki yüz metre asfalt dökmeyenlere içlerinden söylenmek yok! O tozu ciğerlerine çekecekler; eğer terlemişlerse o toz boyunlarına yapışacak, yüzleri çamurlaşacak!

Hiç kimse, “ birader, oruç oruç bu tozlu yol çekilir mi,” diye, bizi kalaylamaya kalkışmasın.

Niye!.. O yolu hergün arşınlamaya kalkan yaşlıların, gençlerin, çocukların canı ve ciğeri yok mu?

Hem, tozun orucu bozmadığını sanıyoruz.

Olmadı, sorarız bir bilene, “hocam, toz orucu bozar mı,” diye!

İhtimaldir ki şöyle karşılık alırız. “Orcu bozmaz ama fikri bozar!”

Evet, biran önce yetkilileri o yola düşmelerini bekliyoruz.

Bekleyeceğiz tabi!.. Yolsuzluk önermiyoruz ki; aksine yollu bir yere asfalt bekleyenler var!

Tozdan ciğerleri ve tenleri çamurlaşan mahalle sakinleri birkaç kez ilgili makamlara telefon açıp, “etmeyin, eylemeyin, şu yolu düzenleyin,” dediklerinde ise aldıkları cevap üç heceli bir kelime.

“Bekleyin!”

Bu cevapa karşı ne denir ki!

O tozlu yolu adımlayanlar da bekliyorlar işte.

Hem de uzun zamandır bekliyorlar!

Bence o iki yüz metrelik yola asfalt dökülmeyecek ya da bir çaresine bakılmayacaksa, seçilenlerin seçmenleriyle o yolda birlikte yürümelerini öneririm.

Hiç değilse seçim zamanı, beraber yürüdük bu tozlu yollarda, diye şarkı söylemeye hak kazanırlar!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cemil bütün 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Ömer NAZMİ nereye neşter vurursa bir hafta 10 güne yapılır deniliyordu. Valla haklıymışlar.07.08.2012 tarihinde belirtilen stabilize yol düzeltilip asfaltlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. Selamlar saygılar, ALLAH razı olsun.

  • Erdal Saatcioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sadece 200 metre yol asfatlama yetmez ayrıca trafik düzenlemeside yapılması gerekir.

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    hilalkent toptancılar sitesi açıldı haberin varmı sayınküçükler yollarını bir gör

  • ali toprak 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumun en güzel yerleşkesi olan hilalkentin birileri gelişmesini istemiyor varın arsa spekülatörleri değin varın basiretsiz ve vasıfsıs yönetici hilalkent gibi yer istanbulda olsa idi bir ataşehir ataköy veya cevizlibağ olurdu ama nerde bizde o basiretteki yönetici....

  • Cemil BÜTÜN 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın yazarımızın dediği gibi 200 m lik stabilize yol 3 yıldır çeşitli bahanelerle asvaltlanmıyor. Günün 24 saati katmerli toz yutuyoruz, ilgililer ise sudan bahaneler uyduruyor. En son yakutiye imar müdürü temmuz sonuna yapılacak demişti, bugün temmuzun 25 tık yok, hizmet yok, hiç bir şey yok. Başbakan TOKİ Yİ açarken kullanacağı, özel müteahhit binalarının olduğu kısma bakım yaptılar hepsi o. Hilalkent ten ev almak isteyenler 2-3 defa düşünüp alsınlar, bu muhit cezalandırılıyor gibi. Hizmetsizliğin başka açıklaması yok. Sayın başbakanımıza duyurulur, yerel seçimlerde Erzurum adaylarınıza itimadımız yok.

  • Erzurumlu Adam 01 Ocak 1970 02:00

    Olmadı, sorarız bir bilene, “hocam, toz orucu bozar mı,” diye! Ömer hocam mükemmel bir yazı, elinize, yüreğinize ,kaleminize sağlık.

  • oğuzhan bingöl 01 Ocak 1970 02:00

    İyi günler, Büyükşehir belediyesi nereye asfalt döküyor ki? Yıldızkent Nurettin Topçu Lisesinin önünden bir kez gelip geçse keşke. 5 Yıldır bir cm dahi büyükşehir belediyesi asfalt dökmüyor.