Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2010 03:50

Başkan Küçükler'den YÖK'e teşekkür!..

Başkan Küçükler'den YÖK'e teşekkür!..
Erzurum'a ikinci devlet üniversitesi kurulmasının şehre önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Küçükler, ikinci üniversitenin Erzurum'u heyecanlandıracağını ifade etti.

Erzurum Ajans-Erzurum´a ikinci devlet üniversitesi kurulmasının şehre önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Küçükler, ikinci üniversitenin Erzurum´u heyecanlandıracağını ifade etti.

Erzurum ´un geçmişinde olduğu gibi eğitim merkezi olma yolunda önemli bir fırsatı yakaladığını dile getiren Başkan Küçükler, Erzurum’a sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda ivme kazandırmanın yolunun ikinci devlet üniversitesinden geçtiğini kaydetti

Erzurum´a ikinci bir devlet üniversitesi kurulması yönündeki beklentiyi çeşitli ortamlarda gündeme getirdiklerine vurgu yapan Başkan Küçükler, “Erzurum bir üniversite şehridir; şehir halkı da bunun bilincindedir. Çeşitli medeniyetlere kucak açmış ve beşiklik etmiş olan Erzurum aynı zamanda yüzyıllar boyunca Anadolu´da hep eğitim merkezi olmuştur” diye konuştu.

YÖK Genel Kurulu üyelerine aldıkları karardan dolayı teşekkür eden Küçükler, ikinci üniversitenin Erzurum için çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Açılacak üniversite sayısının fazla olmasının Erzurum´a hem maddi hem de kültürel anlamda katkıları olacağına dikkat çeken Başkan, açılacak üniversitelerin Erzurum´a üniversite şehri olma hüviyeti kazandıracağının altını çizdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.