Erzurum Haber Girişi : 28 Ekim 2015 21:15

Başkan Sekmen'in Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Sekmen'in Cumhuriyet Bayramı mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Cumhuriyetimiz, 92 yıldır milletimizin esin kaynağı olmaya devam ediyor. Ülkemizin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde tarih ve destanlar yazmıştır. Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek devletini kuran, kahraman bir Meclis'e sahip tek ülke olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Milletimizin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusu, zaman içinde kurumsallaşan demokrasiyle birlikte zirveye çıkmıştır. Bugün; demokratik ve sosyal bir hukuk devleti niteliğindeki dinamik Türkiye Cumhuriyeti'nde hepimiz, 2023 hedefiyle birlikte mutlu ve müreffeh yarınlara doğru ilerlemenin sevinç ve huzurunu yaşıyoruz. Bu durumda her bir vatandaşımıza, hemşerilerimize düşen en büyük görev; birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktır. Son günlerde yaşanan terör olayları ve şehit haberleri hepimizi derinden üzmüştür. İnsanlık dışı bu olaylar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni canıyla, kanıyla kuran; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle aziz milletimizin bu güzel vatan toprağını koruma azmini yeniden canlandırmıştır. Ay yıldızlı bayrağımız ve Vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizi kurup cumhuriyetimizin ilanında emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor; hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.