Erzurum Haber Girişi : 12 Mart 2017 17:00

Başkan Yücelik: 12 Mart Erzurum'un şanlı zafer günüdür

Başkan Yücelik: 12 Mart Erzurum'un şanlı zafer günüdür
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Yücelik mesajında, bundan 99 yıl önce düşman işgali altındaki Erzurum'da halkın, kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterdiğini, kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele ettiğini ve bu uğurda can verdiğini söyledi.

İstiklal mücadelesinin başlamasında Erzurum'un çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik mesajında şu ifadelere yer verdi; "12 Mart 1918 Erzurum'un şerefli, şanlı zafer günüdür. Erzurum halkı 99 yıl önce esareti kabul etmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarında düşman varlığını asla kabul etmeyen Erzurum, tarihimize şan ve iftihar sahifeleri ilave eden kadim bir şehirdir. Bu güzel beldeyi ve vatanı canları pahasına müdafaa eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.