Ekonomi Haber Girişi : 05 Eylül 2012 22:42

Başkan Yücelik'ten kalkınma reçetesi

Başkan Yücelik'ten kalkınma reçetesi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'un ve bölgenin kalkınmasının yolu spordan geçiyor” dedi.

Erzurum Ajans-Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, “Futbol olsun, kış sporları olsun hiç fark etmiyor. Erzurum'un ve bölgenin kalkınmasının yolu spordan geçiyor” dedi.

Başkan Yücelik, Erzurum'un marka değerinin son yıllarda sporla yükseldiğini belirterek bu amaçla şehirde yapılan tesislerin kalkınmada öncü olacağını ifade etti.

Yücelik, www.erzurumajans.com' a yaptığı açıklamada; “Sokağa çıktığınızda en gencinden, en yaşlısına kadar her kesimden insanlar sporun meraklısı. İster futbol olsun, ister kış sporları  hiç  farketmiyor. Hangi branşta olursa olsun, insanların ilgisini sporun olduğu bölgeye çekmek mümkün. İşte bunun en büyük örneği futbol. Spor Toto Süper Lig'de takımı olan kentler basında geniş yer alıyor. Futbolun olduğu her yerde tanıtım kendiliğinden oluşuyor" diye konuştu.

Başkan Yücelik,  sporun sadece  Erzurum’un değil, bölgedeki diğer illerin de kurtuluşu olduğunu anlatarak şunları söyledi:

 

“Doğu Anadolu sadece Erzurum değil. Erzurum merkez olmak üzere bölgedeki diğer iller ile birliktelik sağlanırsa  kış olimpiyatları düzenlemek hiçte zor değil. 2011 Universiade sürecinde Erzurum'a tesisler yapıldı. Bu tesisleri verimli şekilde kullanamazsak neye yarar?..  Bu tesisleri kamu mantığıyla değil, özel mantıkla işletmemiz şart. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Bölgedeki şehirlerin, Süper Lig'de en az bir futbol takımı olsaydı bugün ekonomik anlamda sorunumuz olmazdı. Bölge insanı sporun kalkınmadaki gücünü Erzurum'da yapılan TFF Süper Kupa maçında  ve 2011 Universiade oyunlarında  gördü. Bunun altını çizerek söylüyorum Doğu Anadolu'da kalkınmanın yolu spordan geçer...”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.