Siyaset Düzenleme Tarihi : 23 Ocak 2024 16:00 Haber Girişi : 23 Ocak 2024 11:22

Başkanlığı kazanırsa başka partiye geçemeyecek!

Başkanlığı kazanırsa başka partiye geçemeyecek!
Bazı ilçelerde AK Parti tabanlı siyasileri aday gösteren Büyük Birlik Partisi, 2019 yılında yaşananların tekrar etmemesi için önlem aldı. Adaylar, seçimlerden sonra başka partiye geçmeyeceklerine dair sözleşme imzaladı.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde AK Parti’den üç dönem belediye başkanlığı yapan Halis Özsoy, önümüzdeki seçimler için Büyük Birlik Partisi’nden aday gösterildi.

 

BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz’ın Özsoy’la protokol imzaladığı öğrenildi. Sözleşmeye göre Halis Özsoy, seçimlerde belediye başkanlığını kazanması durumunda başka bir partiye geçiş yapamayacak. 

 

Büyük Birlik Partisi İl Binasında Halis Özsoy’a parti rozeti takan İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, daha önce benzer bir olay yaşadıkları için bu yolu seçtiklerini söyledi. Sözleşmenin içeriği ve yaptırımları ise açıklanmadı.

 

 

"Söz şeref ve haysiyettir"

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, “Mesela 2019 seçimini düşünün. Muammer Bey burada olmuş olsun, bu soru aklınıza gelmez belki, elbette akitleşiyoruz. Bir tacir çeke imza atar ama o kağıt parçası o borcu ödemez. O şahıs öder. Atılacak imzaların bir kıymeti yok, önemli olan sözdür. Söz şeref ve haysiyettir. Şeref ve haysiyet bütün kazançlardan, bütün zaferlerden daha büyüktür. Önemli olan budur. Biz de bunu dile getirmek zorunda kalıyoruz. Bunu konuşmak zorundayız. Üzerimizde olan sorumluluk ve geçmişte yaşanan veballer yüzünden biz dile getireceğiz. Ama esas olan sözdür. Böyle bir şey yaşanmışlığı olan bir partiye de bundan sonra kimse gelmez onu söyleyeyim. Buradan başka yere sıçrarız muhabbeti olmaz. O bir sefer oldu, yanıldık. Bir ilçemize bu anlamda kapasiteli, kendi birikimi ile teveccüh gören bir namzedimize gelmesine rağmen hayır dedik. Çünkü onun arkasındaki görüşmelerine şahit olduk. Kendisini biliyoruz, hayır dedik. Onunla kazanıp birkaç sene sonra sorun yaşayacağımıza arımızla, namusumuzla aslan gibi kaybeder döneriz” dedi.

 

 

Hizmet yarışındayız

 

Cumhur İttifakı’na desteklerinin sürdüğünü belirten Yılmaz, “Milliyetçi, devletçi hassasiyetimiz elbette Cumhur İttifakı’na destek vermemiz gerektirir. Bunu hiç sorgulamadan ve karşılıksız olarak yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama önümüzde bir yerel seçim var. Bizim de hayallerimiz var, yapmak istediğimiz projeler var, planlar var. Bunları da yerelde gerçekleştirebileceğimiz kıymetlerle beraber inşallah seçime gireceğiz. Bizim hiçbir parti ile hele hele içerisinde olduğumuz ittifak partileri ile bir sorunumuz yok, olamaz. Bu hizmet yarışıdır. Biz de bu hizmette olacağız bu yarışa gireceğiz. Alacağımız talimat doğrultusunda bütün ilçelerde de sayın hocam gibi kıymetlerle seçime girmeye hazırız” diye konuştu.

 

 

‘Söz sözdür’

 

Uzundere ilçesine bir kez daha başkan adayı olan Halis Özsoy ise sözünün arkasında duracağını belirterek “Rahmetli Süleyman Demirel’in bir sözü vardı; ‘Dün dündür, bugün bugündür.’ Biz sözümüzü verdik mi sözümüzün arkasında dururuz. Söz sözdür. Biz buraya sözümüzden dönmek için gelmedik. Biz AK Parti’den neden aday olduk? Çünkü merkezi hükümet AK Parti’deydi. AK Parti kanalı ile kamu yatırımlarını, hizmetlerini alabilirdik. Bizim karayolumuz yoktu, derelerimizin tahkimatı yapılmamıştı, meralarımız ıslah edilmemişti. Hayvancılıkla ilgili projelerimiz yoktu, işsizlik yüksekti. Halkımızın üstün menfaati açısından AK Parti’den aday olduk. 15 yıl boyunca da şerefle taşıdık. Sonra siyaseti bıraktık. Şimdi Uzundere’de ihtiyaç gördük. Ben kararlı bir insanımdır. Biz girdiğimiz yere ihanet etmeyiz. Büyük Birlik Partisi’nin ilkeleri bizim yaşam felsefemiz ile tamamen örtüşüyor. Bizim derdimiz hizmet. Partiyi amaç değil hizmet için araç görüyordum. Büyük Birlik Partisi bizim amacımız da oldu ayrıca. Çünkü çizgisiyle, felsefesi ile etik değerlere vermiş olduğu kıymetten dolayı. İlimizin büyük sorunları var, ilçemizin büyük sorunları var ve kalkınma gibi bir sorunumuz var. Konuyu bağlamından kopararak Uzundere’ye hizmet gelme felsefesinden Uzundere’nin adaletli yönetilmesinden, saydam belediyecilik yapılmasından ayrıştırarak sadece partiden ayrılıp ayrılmama gibi magazinsel boyuta indirgersek ilçeye hizmet edemeyiz. Biz çizgimizi korumakla mükellefiz.” İfadelerini kullandı. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.