İlçeler Haber Girişi : 13 Ocak 2014 14:12

Bayanlara cenaze yıkama kursu

Bayanlara cenaze yıkama kursu
Palandöken Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de, kadınlara yönelik "Cenaze Yıkama Kursu" açıldı.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de, kadınlara yönelik "Cenaze Yıkama Kursu" açıldı.

Palandöken İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü denetimin de ve Palandöken Belediyesi'nin açtığı kursa Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçelerinden kadınlar yoğun bir ilgi gösterdi. 46 bayanın katıldığı kursta kadınlara Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen Sayime Hatun Kız Kur-an Kursu Hocaların dan Nihal Amac tarafından "Cenaze Yıkama Kursu" veriliyor. Verilen kursa yoğun ilgi olduğunu ifade eden Kurs hocası Nihal Amac "ilk defa bu kadar yoğun ilgiyle karşılaştım. 46 kayıtlı katılımcı var Cumartesi günü 23 ve Pazar günü 23 Kursiyere eğitim veriyorum bu eğitim 7 hafta sürecek ve kurs sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verileçek. Talepte bir hayli fazla. Kursa gösterilen İlgi kadar öğrenme isteği de çok yüksek. Verimli bir kurs oluyor" dedi.

İHTİYACA GÖRE KURSLAR AÇIYORUZ


Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Halk Eğitim Müdürlüğü ile İlçemiz de verilebilecek kurslarla ilgili görüşme yapılırken öncelikle ihtiyaç olan dallarda kurs açmayı planladıklarını anlatan Başkan Bulutlar ; " Palandöken İlçemiz de her kesin özellikle bayanların yararlanabileceği kurslara öncelik veriyoruz. Aile ekonomisine katkı sağlayabilecek bir meslekte eğitmeye çalışıyoruz. "Her kadına en az bir meslek sertifikası" sloganıyla bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Palandöken İlçesi eğitime değer veren ve öğrenmeye her zaman hazır bir yapıya sahip. Özellikle bayanlarda bu öne çıkıyor. Yaptığımız bu çalışmaları, Palandökenimizin geleceğini, yörenin geleceğini şekillendirecek çalışmalar olarak görüyoruz. Şu an Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimiz de bulunan 12 dersliği boş bırakmıyoruz talep öyle fazla ki hiç kimseyi boş çevirmek istemediğimiz için tam gün hizmet veriyoruz. Kültür Merkezimiz de saz, gitar, keman, fotoğraf, halk oyunları, dikiş-nakış, ebru, hat sanatı, resim, tezhip, okuma-yazma. Kur-an Kerim, Arapça, okul öncesi eğitim, İngilizce, geleneksel el sanatları, bilgisayar ve son olarak ta cenaze yıkama kurusu düzenleyerek toplam 800 kişiye kurs veriyoruz. Bu verdiğimiz kursların tamamı talepler ve ihtiyaca göre belirlenerek verilen kurslarımızdır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.