Türkiye Haber Girişi : 30 Haziran 2014 19:22

Bayındır: Diyanet fazla oruç tutturuyor

Bayındır: Diyanet fazla oruç tutturuyor
Diyanet'in insanlara fazladan oruç tutturduğunu savunan Bayındır, "Sahur yemeği yenmesi gereken saatte, seher vaktinde insanlar oruca başlıyor." dedi.
Erzurumajans-Ülke TV ekranlarına konuk olan Profesör Doktor Abdülaziz Bayındır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imsak vaktinin doğru olmadığını savundu.

"BİR KERE VÜCUDA ZARAR"

Diyanet'in insanlara 1 saatten erken oruç tutturduğunu dile getiren Bayındır "Diyanet insanları 1 saatten fazla bir süre erken başlatıyor. Sahur yemeği yenmesi gereken saatte, seher vaktinde insanlar oruca başlıyor. Oysa vücudun uyandığı seher vaktinde yemek yenmeli. Diyanet ise vücudunun dinlenmesi gereken saatte yemek yediriyor. Bir kere vücuda zarar. Bu konuda gıda uzmanları da halkı uyarmalı" şeklinde konuştu.

"BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ"

Dinde ihtiyat olmaz diyerek Diyanet'in Ramazan saatleri konusundaki tutumunu sert bir dille eleştiren Bayındır, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: "Yatsıyı geciktir, Sabah namazını Sabah namazı olmadığı saatte kıldır, insanların dinlenme saatinde onlara yemek yedir ondan sonra gel bunu 'Biz uzun oruç tutuyoruz size ne' diye savun. Böyle saçmalık olmaz. Allah düzen koymuş bizim ne bir saniye ilerisi ne gerisini gösterme şansımız yoktur neyse o."



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.