Siyaset Haber Girişi : 24 Haziran 2013 15:27

BBP Palandöken ilçe kongresi yapıldı

BBP Palandöken ilçe kongresi yapıldı
Büyük Birlik Partisi Palandöken İlçe Teşkilatı 1.Olağan kongresini yaptı.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Palandöken İlçe Teşkilatı 1.Olağan kongresini yaptı.

Palandöken İlçe parti binasında Divan başkanlığını Abamüslüm Kalkan 'ın yaptığı kongrede divan heyetine, Selim Durmuş, Serkan Korukçu seçildi. Kongreye İl Başkanı Yener Gözütok, Yakutiye İlçe başkanı Abdurrahman Durmuş, Erzurum Alperen Ocakları Başkanı Erhan Ükelge ve İl yönetim kutulu üyeleri katıldı.

Kongre İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı, siyasi konuşmalar bölümünde İl başkanı Yener Gözütok, Başbakanın mitinglerini eleştirerek, "Sayın Başbakan eline benzin bidonunu almış şehir, şehir dolaşıyor, kin ve nefret tohumu ekmeye, halkı ayrıştırmaya devam ediyor. 10 yıldır gerilimin bir ucunu AK Parti bir ucunu CHP ateşliyor. Kayıkçı kavgası ile gerilim oluşturarak, iki kutuplu seçim sürecine sokuyorlar ülkeyi. Bana vermesen o gelir, ona verirsen şöyle olur, böyle olur, bu milli iradeyi tehditle tahakküm altına almaktır, bu çok tehlikelidir, buna dikkat edilmelidir, sonu ayrışma ve kavga ile bitecek gerilimin oydan başka kimseye faydası yok. Diğer taraftan Diyarbakır meydanına asılan paçavraları görmeyip, orada bayrak hassasiyeti ortaya koyamayanlar, şehit cenazelerinde bayraktan rahatsız olanlar, hatta ismini bile değiştirmeyi düşünüler, şimdi ne oldu da bayrağa sarıldılar. İşin ucu kendilerine dokununca mı? Bayrak akıllarına geldi. Ya Allah Bismillah diyerek Borsa açan bir Başbakan asla faiz lobisinden bahsedemez. Ülkenin 90 yıllık birikimlerini ve bankalarını yabancılara satıp sonra yabancılardan şikayet etmek takiye den öte bir şey değildir. 10 yıldır AB kapısın da bu Ülkeyi mahkum edeceksin, hutbelerini bile onlara göre ayarlayacaksın, ne isterlerse uyum adı altında yapacaksın, sonra kalkıp AB den şikayet edeceksin sormazlar mı? Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz."dedi
Daha sonra seçimlere geçildi. Seçime tek liste halinde giren Muhammet Ali Yardımcı delegenin salt çoğunluğunun oyunu alarak Palandöken İlçe başkanı seçildi. Yönetin kurulu şu isimlerden oluştu, "İbrahim Birlik, Özgür Dündar,Sinan Yavuz, Yahya Kızılkaya, Yusuf Tohumcu, Mükremin Akçay, Engin Gazi ve Fatih Kadakçı"
İlçe Başkanı seçilen Muhammet Ali Yardımcı kongre sonunda partililere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.