Siyaset Haber Girişi : 23 Kasım 2012 17:30

BBP'den Büyükşehir yasa tasarısına tepki

BBP'den Büyükşehir yasa tasarısına tepki
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Özerkliğe kapı açacak ve eyalet sistemine geçişi sağlayacak Büyükşehir Yasa Tasarısına karşı çıkıyoruz” dedi.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Özerkliğe kapı açacak ve eyalet sistemine geçişi sağlayacak Büyükşehir Yasa Tasarısına karşı çıkıyoruz” dedi.

Büyükşehir Yasa tasarısıyla terör örgütünün talep ettiği özerklik ve federatif sistemin yolunun açılacağını belirten Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Türkiye'yi eyaletlere bölecek, başkanlık sisteminin altyapısını hazırlayacak, Güneydoğu'da özerkliğin altyapısını oluşturacak bu yerel yönetimler yasasını sessiz- sedasız bir şekilde Meclis'e getirmişlerdir. Kabul edilmesi istenen bu yasa ile, 28 yıldır terörle mücadele eden ülkemizde, devletin atadığı valilerin yetkileri azaltılmak isteniyor. Yasayla birlikte özellikle, sandık hakimiyetinin olmadığı bazı bölgelerdeki bölücü örgüt temsilcilerine imkan verilip yeni sahalar açılıyor. Bu kanun tasarısıyla 29 il özel idaresi, 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliği sona ermekte, büyükşehir sınırlarındaki beldeler mahalleleri ile köyler ise mahalle olarak ilçe belediyelerine katılmakta, diğer illerde tüzel kişiliği sona erdirilen belde belediyeleri ise köye dönüştürülmek istenmektedir. Eğitim, Kültürel ve ekonomik yönden henüz olgunlaşmasını tamamlayamamış coğrafyaya uygunluğu olmayan il ve ilçelerimizde konunun oturmayacağı göz ardı edilemez. Hükümet, nüfusu az olan beldelerin belediye yönetimlerinin külfet oluşturduğunu iddia ediyor ancak, bu yasa ile çoğu beldenin nüfusu birçok ilçenin nüfusunu çok fazla geçtiği halde onlarda kapatılıyor. Bu tasarı ile, güya adem-i merkeziyetten uzaklaşıp yerinden hizmet yapılacağı iddia edilmektedir” dedi.

REFERANDUM YAPILMALIDIR

“Seçim yasası gibi, ülkenin kaderini çok fazla etkilemeyecek bir değişiklik için anayasa değişikliği gerekirken böylesine önemli bir kararın meclis çoğunluğu ile alınmasını doğru bulmuyoruz.” diyen Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, “Ve bu yasa için “halka gidilerek Referandum yapılmalıdır” diyoruz. İlgili kanunun 4.maddesi hiçe sayılıp tek kriter olarak nüfus dikkate alınıyor. Coğrafi uygunluk ve ekonomik gelişmişlik göz ardı ediliyor. Bu yasa ile bu şehirlerin mülki sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımız ağır vergi yükü ve imar kanunları ile karşı karşıya kalacaktır.” Diye konuştu.
Büyük Birlik Partisi olarak, 13 ilin büyükşehir yapılmasına karşı olmadıklarını ancak kriterlerin doğru uygulanmasından yana olduklarını anlatan Gözütok, “Hükümet erkini elinde tutanlar İstanbul ve Kocaeli’ni büyükşehir yapıyorlar ancak, Anadolu’nun en ücra kentini de, hiçbir coğrafi özelliği uygun olmayan, ekonomik gelişmişlik anlamında Türkiye’nin son sıralarında yer alan bir ilini de büyükşehir yapmak istiyorlar. Bunun akılla mantıkla açıklanacak bir tarafı yoktur.

Açık ve net söylüyoruz.. Bu durum Türkiye’nin idari yapısını değiştirmektir. Bu köklü bir değişikliktir. Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa, referandum yapılmıyorsa bile Meclis'te mutlaka gizli oylanmalıdır. İktidar milletvekilleri arasında bile bu kanuna karşı olanlar var. Demokrasilerde hiç kimse Meclis’in iradesine ipotek koymamalıdır. Milletvekilleri özgür iradeleri ile karar verip oylarını kullanmalıdır.

Türkiye adına ‘neyin doğru’, ‘neyin yanlış’ olduğuna inanıyorlarsa onlar o şekilde karar versin. Referanduma götürülsün ve Millete sorulsun bakalım bu idari değişiklik isteniyor mu? Hükümet geçmesini istediği bu yasanın, ülkenin gelişmesine katkı sağlayacağını iddia etmektedir. Eğer buna inanılıyorsa 81 ilin tamamı büyükşehir yapılsın. Böylece de ülke, Büyükşehir ve küçük şehir olarak ikiye bölünmesin. İki ayrı idari yapı ve iki ayrı yerel yönetimler yasası ile yönetmek düşünülmesin” şeklinde konuştu.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede ise “24 Kasım'lar nutukların atıldığı, ancak ertesi gün verilen sözlerin unutulduğu günler olmaktan çıkarılmalıdır. "Türk toplumunun yükselişinin eğitimle mümkün olacağını" ve bu yükselişi sağlayacak yegane unsurun da öğretmenler olacağını unutmamamız gerekir.Toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan ''İrfan Ordusu'' öğretmenlerimiz, hak ettiği değer ve öneme sahip olmalıdır. Şunu aklınızdan çıkarmayın; Eğitim sistemini 4+4+4 değil, 5 çarpı 4 yapsanız da, her sınıfa bir iki akıllı tahta koysanız da, her öğrenciye bir değil üç bilgisayar verseniz de; eğer öğretmenizi iyi yetiştiremiyor ve onları toplumda onurlu bir şekilde yaşayacak standarda, maaşa ve sosyal haklara kavuşturamıyorsanız eğitimde sıfır çekmeye devam edersiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, dünyanın en onurlu ve kutsal mesleğini icra eden saygıdeğer öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüzü kutlar, başarılarınızın devamını dilerim." Dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.