Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2010 14:29

BEAH ilklere devam ediyor!..

BEAH ilklere devam ediyor!..
Özellikle son günlerde birbiri ardına gerçekleştirdiği başarılı tıbbi operasyonlarla adından söz ettiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk daha yaşandı. Kalbi besleyen damarında 6,5 cm lik genişleme olan hasta Doğu Anadolu Bölgesi'nd

Özellikle son günlerde birbiri ardına gerçekleştirdiği başarılı tıbbi operasyonlarla adından söz ettiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ilk daha yaşandı. Kalbi besleyen damarında 6,5 cm lik genişleme olan hasta Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa başarıyla gerçekleştirilen suni greft uygulamasıyla sağlığına kavuştu.

Erzurum Merkez Uzun Ahmet Mahallesi’nde yaşayan Hüsna Cemal Aras isimli kadın, kalp ağrısı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniğine başvurdu. Klinik Şefi Doç Dr. Bilgehan Erkut ve Op. Dr. Mehmet Ali Kaygın tarafından tetkik ve muayeneleri yapılan hastanın kalbini besleyen büyük damarlarında 6,5 cm genişleme olduğu gözlendi. Ameliyata alınan Aras, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa gerçekleştirilen ve başarıyla sonuçlanan suni greft uygulamasıyla sağlığına kavuştu.

“Suni Greft Uygulaması” Doğu Anadolu Bölgesin de İlk Defa Başarıyla Sonuçlandı.

Operasyonun ardından bir açıklama yapan Erzurum BEAH Kalp Damar Kliniği doktoru Op. Dr. Mehmet Ali Kaygın, “Göğüs ve karın bölgesinde yer alan ve kalbi besleyen büyük damarlarda genişleme saptanan Aras’ın, ilerlemiş yaşı itibariyle açık kalp ameliyatı olması risk taşımaktaydı. Bizde bölgemizde ilk defa başarıyla gerçekleştirilen ve çok daha az risk taşıyan, suni greft yerleştirilme uygulamasını tercih ettik. Başarılı geçen operasyon sonrasında, hastamızın genel sağlık durumu gayet yerinde olup, birkaç gün içerisinde taburcu olabilecek. Tabi hastamızın sağlığına kavuşmasının yanı sıra sevindirici bir başka olay ise “thorasik endovasküler stent greft replesmanı” adını verdiğimiz operasyonun Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez, başarılı bir şekilde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tarafından uygulanması oldu.” şeklinde konuştu.

Hüsna Cemal Aras’ın oğlu, Said Aras ise annesinin sağlığına kavuşmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, operasyonu gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.