Bölge Haber Girişi : 23 Şubat 2012 14:13

Belediye Başkanlarından Erciyes projesi'ne övgü

Belediye Başkanlarından Erciyes projesi'ne övgü
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde düzenlenen 'Büyükşehir Belediyeleri İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Kayseri'ye gelen ve bu kapsamda Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni gezen Büyükşehir Belediye Başkanları,
Erzurum Ajans-Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde düzenlenen 'Büyükşehir Belediyeleri İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Kayseri'ye gelen ve bu kapsamda Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni gezen Büyükşehir Belediye Başkanları, uygulamaya konulan projenin dünya ile yarışacak kaliteye sahip olduğunu ve bu anlamda da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin çok başarılı bir çalışmaya imza attığına vurgu yaptı.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanısıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ile metropol ilçe belediye başkanları Hacılar Serçel Yaylası'ndan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin refakatinde gondola binerek Lifos'a çıktı ve burada Başkan Özhaseki'den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Uygulamaya konulan proje hakkında övgü dolu sözler sarfeden misafir belediye başkanları, Başkan Özhaseki'nin çok büyük bir başarıya imza attığına dikkat çekti.

"HAYALİMİZ GERÇEK OLDU"

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kayseri'de gerçekleştirilen toplantının yerel yönetimler açısından oldukça faydalı geçtiğini belirterek, "Bir şehrin sosyal ve kültürel yönden gelişimi ancak yerel yönetimler sayesinde sağlanabilir. Bu anlamda bizim amacımız yalnızca rutin belediyecilik hizmetlerini yerine getirmek değil. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz örneğinde olduğu gibi diğer belediyelerimizde de mevcut imkanlarının değerlendirilmesi için projeler geliştirilmesi için çalışıyoruz. Böyle yatırımların yapılması istihdamı da beraberinde getiriyor. Erciyes'in kış ve yaz sporlarının yapılabileceği tesislere kavuşturulması şehrin geleceği açısından çok olumlu. Avrupa'da benzer tesisleri gördüğümüzde neden bizim Erciyesimiz var, Palandökenimiz var, buralarda da böyle tesislerimiz yok derdim, bu hayalimiz Başkan Özhaseki sayesinde gerçek oldu" dedi.

"KAYSERİ'DEN İLHAM ALDIM"

Sözlerine Başkan Özhaseki'yi tebrik ederek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Mehmet Başkan burada çok güzel işler yapmış. Tramvaya bindim, çok hoşuma gitti. Ayrıca Ankara'ya da teleferik yapmayı planlıyoruz, buraya yapılan sistemin mükemmel bir işleyişi var, bana ilham verdi" şeklinde konuştu.
"Bazı yatırımlar belediye olarak boyumuzu aşıyor. Örneğin raylı sistem yapmak maddi anlamda gelirlerimizin çok üzerinde ama imkanlarımızı zorlayarak yapmak zorundayız. Belediyecilik artık sadece yol, su ve kanalizasyon yapmak olarak anlaşılmıyor. Kayseri için Erciyes bir nimettir, Başkan Özhaseki burada geliştirdiği proje ile aynı zamanda gençlere bir istihdam kapısı açıyor. Tebrik ediyorum" dedi.

"TESİSLER FEVKALADE GÜZEL"

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Başkan Özhaseki'nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan çok etkilendiğini ifade ederek "Yapılan eserler fevkalade güzel olmuş. Bu tesisler dünya çapında tesisler. Eskiden belediyeciliği altyapı belediyeciliği olarak ifade etmeye çalışırdık ancak günümüzde artık vizyon belediyecilik ön plana çıkıyor. Ülkemiz son derece zengin kaynaklara sahip, bunları değerlendirebilirsek dünyada önemli bir yere geleceğiz. Bu anlamda hepimizin senelerdir bildiği Erciyes'i değerlendirip ülkemize katma değer sağlamasını, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki bu çalışmaları yapıncaya kadar düşünmemiş ve vakit kaybetmişiz. Avrupai tarzdaki bu tesislerde bulunmaktan çok mutluyum. Başkan Özhaseki'yi bir kez daha kutluyorum" dedi.

"BİR POTANSİYEL AYAĞA KALDIRILMIŞ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Erciyes Turizm Master Planı Projesi'nin kendisini çok düşündürğünü kaydederek, "Ülkemizin ne büyük potansiyeli ve kaynakları var. Yıllardır biz onları seyredip durmuşuz, onlar da bizi seyretmiş. El ele verince, bir yerel yönetim burada ülke potansiyelini ayağa kaldırmış. Gurur duydum, tebrik ediyorum. Belediye denilince eskiden yatırım yapmaktan, değişim ve dönüşümden uzak kurumlar akla gelirdi. Son 10 yıldır bu anlayış artık değişti. Bunun en güzel örneğini burada görüyoruz, tebrik ediyorum" dedi.

"TESİSLERİ GÖRÜNCE ŞOK YAŞADIM"

8 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ve 8 yıl önce belediye başkanı seçilmesinin ilk haftasında Kayseri'ye geldiği anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, sürekli gelişen ve değişen Kayseri'ye dikkat çekerek, "Kayseri'ye her gelişimizde şehri daha da gelişmiş görüyoruz ve hepimiz burada yürütülen çalışmaları örnek alıyoruz. Özellikle bu kayak merkezini gördüğümde bir şok yaşadım. Buranın dünyanın ünlü kayak merkezlerinden bir farkı kalmamış. Bu şehirde yaşayanlar şimdi burayı hafta sonu gelinip kayak yapılacak bir yer olarak görüyor olabilirler, ancak 5 yıl sonra dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden biri olduğunu gördüklerinde gerçek değerini anlayacaklardır. Bütün dünya buraya akacak. Bu hem kültürel hem de sosyal ve ekonomik yönden Kayseri'ye büyük katkılar sağlayacak. Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve ekibini kutluyorum. Anadolu'da tüm şehirler gelişiyor ve kalkınıyor, Kayseri bunların bir önderidir diyebilirim" şeklinde konuştu.

"BAŞKANIN UFKU KAYSERİ'NİN ÖNÜNÜ AÇMIŞ"

Erciyes'te yapılan işleri yerinde gördüklerini ve tesislerden çok etkilendiklerini ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise "Erciyes, Kayseri için Allah'ın büyük bir nimeti. Her nimeti herkes değerlendiremez. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız çok büyük bir ufukla buraları üstelik de kendi öz kaynaklarıyla bu hale getirmiş ve Kayseri'nin önünü açmış. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"ERCİYES ADETA ŞENLENMİŞ"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tecrübe paylaşımı amacıyla iki ayda bir farklı şehirlerde bir araya geldiklerini belirterek "Bu toplantımızı Kayseri'de gerçekleştiriyoruz. Erciyes'te yapılan bu tesisler dünyanın sayılı tesislerinden biri olmuş. Erciyes adeta şenlenmiş. Erciyes yanında raylı istemi de görme fırsatımız oldu. Her biri modern tesisler olmuş. Başkan Özhaseki'yi tebrik ediyorum" dedi.

"DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDESİNİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısını takip eden Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ da Erciyes'te yürütülen çalışmalar için "Tek kelimeyle harika. Kayseriliye de bu yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi tebrik ediyorum, gerçekten hayretler içinde kaldım" dedi.
"
Green Park Grubu olarak Erciyes'te yatırım yapmak istiyoruz. Kayseri, Türkiye'nin parlayan yıldızı. Kısa bir zaman sonra Kayseri hak ettiği yere gelecektir. Tüm dünyayı gezen biri olarak söylüyorum, gerçekten dünya standartlarının üzerindesiniz. Böyle tesisler Almanya, İtalya, Fransa ve Kanada'da yok" diyen Üstündağ, Erciyes'te tüm yıl boyunca açık olacak bin yataklı bir otel yapmak amacında olduklarını da sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdal Saatcioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçüklerde Kayseri Belediyenin yaptıklarını görmüş Erzurumun gelişimi için daha çok gayret sarf eder.