Erzurum Haber Girişi : 11 Aralık 2023 15:43

Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı

Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı
Erzurum'da Aziziye Belediyesi'nin arsa payından dolayı bina sahiplerinin ortak kullanım alanı olan işyeri önlerini esnafa sattığı ortaya çıktı.

Kentte model olarak gösterilen Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi, rant uğruna izin verilen uygulama ile görsellikten ve estetikten uzak bir görünüme büründü. İlçe halkı belediyeye tepki gösterdi.

 

Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı

    

Skandal karara itiraz eden bazı apartman sakinleri idare mahkemesine açtıkları davaları kazanmalarına rağmen, belediye buna uymadı ve sundurma adı altında ilçenin imar planına aykırı uygulamasını sürdürdü.

 

 

Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine göre Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semti geniş yolları ve kaldırımları ile Erzurum’da model olduğu gibi aynı zamanda da örnek gösterilen bir mimari yapıya sahipti. Yaklaşık 10 yıl önce göreve başlayan Başkan Muhammed Cevdet Orhan ve belediye meclisi, ilçedeki bu caddeye sundurma yapılmasına karar verdi.

 

 

TAHTADAN, ÇADIRDAN SUNDURMA

 

Sundurma, yapı yaklaşma mesafesine uyulması şartı ile yağmur, güneş ve rüzgar gibi faktörlerden korunmak için binaya bitişik olarak inşa edilen bölme; duvarsız, 3 tarafı açık yapılar olarak biliniyor. Ancak Aziziye Belediyesi gelir elde etmek için aldığı meclis kararıyla ilçede sundurma yapılmasına izin verdi. Parası olan çelik konstrüksiyondan, parası olmayan ise naylon, çadır ve tahtadan yaptıkları sundurmalarla adeta ilçenin mimari görüntüsünü katlederken, belediye seyretmekle yetindi.

 

 

Sadece ilçenin değil Erzurum’un en güzel caddelerinden olan eski adı Milli Egemenlik, yeni adıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda yapılan sundurmalara esnafın tamamının talebi olmayınca, ortaya oldukça çirkin bir görüntü çıktı. Sundurmaların yapıldığı alanlarda tüm bina sahiplerinin hakkı bulunurken, belediyenin esnafa söz konusu alanları satması tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı esnafların ise dükkan cephelerinin yanı sıra bina girişlerinde bulunan apartman boşluklarını da kapatarak işyerlerine kattıkları gözlendi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet kosovalı 28 Ocak 2024 16:36

    bu uygulama sadece dadaşkentte degil butun sehırlerde mevcuttur mevzuata uygun luks sekılde yapılan sundurmalar cevreye modern bır semt ımajı vermektedır uydur kaydır yapılanlara ıhtar cekıp duzeltmelerı elzemdır

  • Halis demir 25 Ocak 2024 14:03

    Siz seçtiniz oyu siz verdiniz müstehakınız buymuş

  • Gezköylü 07 Ocak 2024 10:14

    Kim gelirse gelsin Aziziye ilçesi bu memleketin 3. Sınıf insanı muamelesi görmüştür her konuda düzeleceğinide sanmam

  • Ali er 01 Ocak 2024 12:37

    Ehil değildi cemaat ayaklarıyla gelmiş akraba tasllükat şirketi olmuştu. Zaten aday gösterilmeyecekti bu nedenle büyükşehire başvurup kuyruğu dik tutarım dedi ama nafile yaptığı haksızlıklar hukuksuzlsr bir müslümana ve şikesine yakışmadı babaannesi çok muhterem bir hacıteyze idi. Ailesine uygun iş yapmadı onların yüzünü kara etti Müslümanlığa leke vurdu. Yazık etti dünyalık Peşinde gezerken.

  • Mahmut lokmacı 31 Aralık 2023 09:30

    ALLAH vere daha beter olsun İNŞALLAH. Millet hem şikayet eder bugün seçim olsun yine gidip şikayet ettiği adayı seçer.

  • ahmet şen 17 Aralık 2023 01:12

    bu adamı siz seçmediniz mi başınıza sıçsa yeridir. size domatis üretiyor yaranmıyor akraba taalukatını belediyey alıyor yaranmıyor evinize ana yoldan yol veriyor devlet yolunu bölüyor yarammıyor daha ne yapsın ıliceyi bilene açtı havuz etti çimin da.

  • Tony25 14 Aralık 2023 12:32

    Yeni adayı da araştırmak lazım!

  • Dadaş 13 Aralık 2023 12:49

    Bu durum Erzurum un bir çok semtinde yapıldı.

  • ATALAY ILICA 12 Aralık 2023 22:25

    Düşünce vurun Abaliya 2 dönem çoğunluğun oyunu almış bu baskani DIŞ GUCLER MI başkan yaptı,

  • Vatandaş 12 Aralık 2023 18:16

    Cadde çok cirkinlesti bu uygulama ile

  • Adnan Aslantaş 12 Aralık 2023 17:31

    Sadece dadaşkent değil Yakutiye de aynı gezmahallesinde vatan fırını önü ve az aşağıda bostancıoğlu sitesi önündeki halkın parkı restoran kafe bir tane bank yok ama adı park

  • aziziye 12 Aralık 2023 11:09

    Bu adam aziziyenin başına gelmiş en büyük felakettir. sundurmalarla ilçeyi katletti, sırada 200 evler var. erzurum ajans lütfen ikiyüz evlere dikkat edin, arsaları kaldırımları geçti, yollara göz dikti. bu adamın mal varlığı araştırılmalı, yargı önünde hesap vermelidir.

  • Bll 12 Aralık 2023 10:20

    Sadece bir cadde de değil dadaşkentteki tüm kaldırımları iş yeri sahiplerine sattı. Kaldırımlar daraltıldı. Şehircilik dışı bir uygulama ile ucube bir görünüm kazandı. Üstelik bu uygulama ile kiralar ve fiyatlar astronomik olarak arttı.

  • Vatandaş 12 Aralık 2023 07:43

    Sizlere ve sözcü gazetesine tşk ederim. Bu konu ciddi anlamda mide bulandiriyor. Yuruye alani işgal edilmiştir. Yan yana 3 kişi yurunmemektedir. Kahvehaneler masa sandalye attığı zaman iş iyice çığrından çıkmaktadır. Belediye başkanı yanlış yapmıştır. Bu uygulamanın derhal kaldirilmasi elzemdir.

  • Herif 11 Aralık 2023 19:24

    Zaten bu başkanın bu ilceye bu memlekete bir yararı olmadıki mahvetti aziziyeyi para uğruna menfeqti uğruna hersry yaptı ALLAHIN adaleti yerini bulacak sabır

  • CAN YUCELEN 11 Aralık 2023 17:31

    BİRDE BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYI.YAZİK OLDU O GUZELİM BULVARA.