Bölge Haber Girişi : 31 Ocak 2011 11:50

Belediye ve esnafın kar seferberliği!..

Belediye ve esnafın kar seferberliği!..
Erzurum'da iki gündür etkili olan kar yağışı sonrası şehirde adeta kar seferberliği ilan edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da iki gündür etkili olan kar yağışı sonrası şehirde adeta kar seferberliği ilan edildi. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, esnaf işyerlerinin çatısı ve önünde kar temizliği çalışması yaptı.

Kar kalınlığının 15 santimetreye kadar ulaştığı Erzurum'da etkili olan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. İşyerlerinin üzerinde biriken dev kar kütlelerini temizlemeye çalışan esnaf ilginç görüntüler oluşturdu. Çatı üzerinde kar temizleyen esnaf, "Çatıda biriken kar bir süre sonra eriyerek iş yerlerimize zarar veriyor. Kar erimeden temizlemek durumundayız. Aksi takdirde hem çatıların çökmesine hem de damlama yaparak içerideki mala zarar verebilir" diye konuştular.

Bu arada etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte belediye ekipleri cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye İlçe Belediyelerine ait karla mücadele ekipleri gece yarısından itibaren kar temizleme çalışmalarını sürdürdü. Yaklaşık 500 işçi ile sürdürülen çalışmalarda yaklaşık 150 iş makinesi ve araç kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.