Bölge Haber Girişi : 11 Ağustos 2011 00:03

Belediyeler mahkemelik oldu!..

Belediyeler mahkemelik oldu!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar hakkında iftira ve hakaret iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar hakkında iftira ve hakaret iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Palandöken ilçe sınırları içerisindeki bir büfenin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldığı iddiası Büyükşehir Belediyesi yetkililerince yalanlandı. Hacı Salih Efendi Mahallesi'ndeki büfenin, büfeci tarafından gece saatlerinde yıktırılıp, Büyükşehir Belediyesine mal edildiğini öne süren Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, "Palandöken Belediye Başkanı ve büfe sahibini, büfenin Büyükşehir Belediyesi'nce yıktırıldığını ıspata davet ediyoruz. Büfe sahibi büfesini yıkıp üzerimize attı. " iddiasında bulundu.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın Büyükşehir Belediye Başkanı ve zabıta ekipleri hakkında yalan beyanda bulunduğunu da ileri süren aynı yetkililer, "Sayın Bulutlar belediyemize ve belediye çalışanlarına iftirada ve hakarette bulunmuştur. Hukuk Müşavirliğimiz Bulutlar ve büfe sahibi Murat Vuraler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'İftara ve hakaretten' suç duyurusunda bulunarak ceza ve tazminat davası açacak. " dediler.

Palandöken Belediyesi tarafından söz konusu büfenin yanı başında imara aykırı yaptırılan düz bir duvarın mühürlendiğini ve bu duvarın da Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldığını ifade eden aynı yetkililer, "Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu alanında kaçak yapılan düz bir duvar ekiplerimizce mühürlenmiş, ardından da yıkılmıştır. " dedi.

Yıkılan büfenin gerçek sahibinin Lütfü Yıldız isimli bir kişi olduğunu ve bunun da Büyükşehir Belediyesi'ne 11 bin TL borcu bulunduğuna değinen aynı yetkililer, "Belediye kanununa göre, büfe sahibi Büyükşehir Belediyesi'nin izni ve onayı olmadan işyerini satamaz veya kiraya veremez. Ancak büfenin gerçek sahibi Lütfü Yıldız belediye kanununa göre suç işlemiş ve birikmiş olan 11 bin TL borcunu da belediyeye ödemeyerek suç işlemiştir. " diye konuştu.

"HATALARINI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Büyükşehir Belediyesi'nin kendisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasını 'komiklik' olarak nitelendirdi. Bulutlar, ilgili büfenin yıkılması konusunda işyeri sahibinin sözlerini dikkate aldığını ve kimseye kötülük etmediğini dile getirdi.

Belediye sınırları içerisinde mağdur edilmiş bir vatandaşa büfe yaptırdıklarını anlatan Bulutlar, "Biz kimseye iftira etmedik, yalan söylemedik. Büyükşehir Belediyesi neyin ıspatı peşinde? Büyükşehir Belediyesi suç duyurusunda bulunarak yaptığı hatanın telafisi peşinde. " diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.