Belediyeler ve kurum yalakaları!..

Erzurum’da ne kadar yalaka var anlamak istiyorsanız bazı resmi dairelere gidin. Biliyorsunuz bu köşede bir çok konuda olduğu gibi belediyelerin olumsuzluklarını da yazıyorum zaman zaman. Elimize ulaşan hiçbir bilgiyi doğrulatmadan yayınlamıyoruz da. Olur ya, yanıldık veya araştırmalarımız sonucu yanlış bilgi almışız, o zaman doğruya da hem bu köşede hem de haber olarak yazıp, elinde belge bilgi olanların belge bilgilerini yayınlayacağımızı söylüyor ve bunu da yapıyoruz.

Erzurum Ajans daha bir yaşını doldurmadan ilkeli, dürüst, kararlı kimsenin sesi olmayan ve 24 saat habercilik anlayışı ile yayınına devam ediyor ve her geçen gün güçleniyor. Son olarak yılların eğitimcisi usta kalem Seyfullah Hızarcı’da aramıza katıldı.

Gelelim şimdi asıl anlatmak istediğim konuya. Belediyeleri yirmibeş yıldır yakından bilirim. Nihat Kitapçı ile başlayan belediyeleri yakından takip etme merakım halen devam ediyor. Siyasi linç, iftira, adam kayırma, sürgün tehditleri ve sürgünler maalesef her dönemin vaz geçilmez çirkinlikleri.

Şimdilerde ise belediyelerin ikinci üçüncü adamları ya da kendini yalaka, yalama, dallama, sallama rollerinde gören bir takım kişiliksizler bizim buradan yayınladıklarımızın hesabını bir takım arkadaşlık bilgilerinden yola çıkarak kendi çalışanlarından soruyorlarmış.

İşe bak sen! Diyelim ki Palandöken’de diyelim ki Yakutiye’de, diyelim ki Aziziye’de ya da Oltu’da bundan önceki belediye başkanına kralın soytarısı rolünü yapanlar, şimdi aynı kılıkla ve iyice çirkinleşerek kendi arkadaşlarını şimdi de yeni başkanlara veya onların yakınlarına ihbar ediyorlar.

İsim vermeyeceğim, kimlikte; ama şunun bilinmesinde fayda var; şehrin dağ gibi sorunlarının çözümüne katkı yapabilmek için durmadan koşuşturan gerçekten bu şehrin sevdalısı basın mensubu arkadaşların elini kolunu bağlamaya gücünüz yetmez. Onları tanıyorlar diye belediyelerinizde çalışan kendi çalışma arkadaşlarınızı ihbar ederek nasıl bir zavallı olduğunuzu fark edin artık. Benim veya bu sitede yayınlanan hiçbir bilginin sadece belediyeler değil, bütün kurum ve kuruluşlar hakkında yazılanların yalan olduğunu ispatlayın görelim sizi. O zaman gerine gerine geğirin. Arkadaşınızı çöpe sürdürüp, arkadaşınızı daire içinde istenmeyen adam ilan edip kukla kahraman olmayın. Çünkü sizden o kadar var ki, artık başkanlar ya da daire amirleri sizi iyi tanıyor. Biz inanıyoruz ki amirleriniz bile kendi dairelerinde olup biteni biz yazınca duyuyorlar. Çünkü o kadar yalamasınız ki onlar bu halden bıkmış durumdalar.

Şimdi bu yazının da hemen çıktısını alın, hatta sallama bir üst bakış ile “print edin şunu başkanıma götüreyim!” diyerek yazıyı alın gidin.

Nasıl huzurlu musunuz? Şunu unutmayın, hiçbir yanlış birilerinin aktarmasına gerek olmasa da örtülü kalmıyor. Hatta bu yalakalardan bize gelen bilgileri kullanmıyoruz. Kalitenizi gösterin hadi, tam yol özel kalemler!..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.