Ben bu Büyükşehir işinde Adnan Yılmaz'ın yanındayım!

Eğer Recep Akdağ'ın o gün, ''Aday değilim. Eğer adaylık da önerilirse sayın Başbakan'dan affımı isterim''diye yaptığı açıklaması bir 'taktik' idiyse, vallahi o Recep Akdağ'a ''Helal olsun'' der, bu 'usta işi' siyasi manevrasından ötürü hem de ayağa kalkarak alkışlar, şapka çıkartırım!

***

Yok eğer Recep Akdağ'ın o gün ''Aday değilim. Eğer adaylık da önerilirse sayın Başbakan'dan affımı isterim'' diye yaptığı açıklamasına rağmen, 'Başbakan'dan henüz bir işaret almadığı halde' adaylığı düşünmeye başlamışsa, normal bir aday adayı gibi Başbakan'ın karşısına çıkıyorsa vallahi o Recep Akdağ'a olan o 'sempatim' biraz azalır!

***

Onlar da değil.

Yok eğer Recep Akdağ'ın o gün ''Aday değilim. Eğer adaylık da önerilirse sayın Başbakan'dan affımı isterim'' diye yaptığı açıklamasına rağmen her şeye rağmen Başbakan'ın ''Adayımız o'' demesi halinde, başta İl Başkanı Murat Kılıç olmak üzere, o koltukta gözü olanların nasıl bir tavır takınacağı, tarafımca en az Mart'ta yapılacak olan o seçimden çok daha fazla ilgimi çekeceğinin bilinmesini isterim!

***

Dünkü yazımda bahsettiğim 'gibi gibici' arkadaşlarımızın, bugün biraz daha ileri giderek, artık sonunda 'gibi' ifadesini dahi kullanmadan bu defa direkt 'Recep Akdağ kesin aday' diye haber yapmaları, şaşkınlığımı bir kat daha artırdı.

Gerçi 'Recep Akdağ kesin aday' denildiği bir ortamda henüz Başbakan'ın bu konuda bir karara varmadığı haberlerinin de özellikle sosyal medyada dolaşması, bu işte 'kafa karışıklığı'nı bir kere daha su yüzüne çıkartıyor.

Özellikle Murat Kılıç ve Bekir Korkmaz cephesinin ısrarla Bakan'ın henüz adaylığının kesinleşmediğine dair bilgi paylaşımları, geldiğimiz noktanın ne denli 'vahim' olduğunu ortaya koyuyor!

***

Aslında bu konuda çok daha fazla şey söylemenin anlamı yok. Burada nihayi düşüncemi aktarıp, yazıya son vermeyi uygun buluyorum.

Henüz 'Ak Partisi'nin Büyükşehir adayı belli değil', bu bir!

Bence bugünden birileri tarafından biyografisi çıkartılıp, gerçekten adaylığı açıklanmış gibi methiyelere başlanan 'Recep Akdağ'ın ne kadar şansı varsa, adaylık için Murat Kılıç'ın, hatta Muzaffer Gülyurt'un da o kadar şansı var, bu iki!

Üçüncüsü, sizi bilmem ama halen daha gerek Büyükşehir gerekse ilçelerdeki aday belirlenmesi konusunda benim yakından tanıdığım hem Muhyettin Aksak hem de Murat Kılıç'ın başkanlığındaki il, ilçe yönetiminin 'elinin armut toplamayacağını' söylemek istiyorum!

***

Kendi adıma konuşuyorum.

'Başbakanın açıklayacağı aday, benim adayım' dediği için hepimiz aslında o gün için 'ti'ye aldığımız Adnan Yılmaz olsak fena olmayacak galiba!

Bence de kesinleşen Büyükşehir adayı ne Recep Akdağ, ne başkası.

Bizzat Başbakan tarafından açıklanacak o isimdir!

***

Şunun şurasında az kaldı.

Yakında şapka düşecek, kel görünecek nasıl olmasa!

---

NOT 1: Bakan Başkan adayı edilecek diye daha şimdiden ilçe belediye başkanlıklarına kimlerin aday edileceği de söylenmeye başlandı! Bilmiyorum ama en çok da Bakan'ın danışmanlığını da yapan, bizim, Uykusuz ve Küçükler'in Özel Kalem Müdürü olarak daha çok tanıdığımız Levent Çelebi'nin, bizzat Bakan tarafından Palandöken adayı edileceği söylentisine güldüm. Sevgili Levent'in bu göreve layık olup, olmadığı için değil de, en çok da bu ismin hemen 'servis' edilmiş olmasına hem şaşırdım hem de güldüm.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.