Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2011 00:13

Beyin cerrahide 'BEAH' başarısı!..

Beyin cerrahide 'BEAH' başarısı!..
Hafta içerisinde ortalama 25 bin vatandaşa sağlık hizmeti sunan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılı cerrahi müdahalelerle de insanların yüzünü güldürüyor.

Erzurum Ajans-Hafta içerisinde ortalama 25 bin vatandaşa sağlık hizmeti sunan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirilen başarılı cerrahi müdahalelerle de insanların yüzünü güldürüyor.

Son olarak hastanenin Beyin Cerrahi Servisi’nde ‘kaide tümörü’ teşhisi konulan 63 yaşındaki Firdevs Ünal, Op. Dr. Ahmet Karkucak ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Hastaneye geldiğinde kollarını neredeyse hiç hareket ettiremeyen Ünal’ın başarılı geçen operasyon sonucunda, beynindeki tümörün tamamı alındı. Kısa sürede sağlığına kavuşan ve kollarını tamamen hareket ettirmeye başlayan Ünal’ın sevinci gözlerinden okunurken, yakınları da onun bu mutluluğunu paylaşarak operasyonu gerçekleştiren Op. Dr Karkucak’a ekibine ve hastane çalışanlarına teşekkür ettiler.

Op. Dr. Ahmet Karkucak ise yaptığı açıklamada Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Beyin Cerrahi ve Nöroşururji alanında özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan ameliyatların gerçekleştirilmesine olanak sağlayan fiziki ve teknik altyapıya sahip olduğuna vurgu yaparak: “Hastanemiz, bu özelliği sayesinde her alanda olduğu gibi Beyin Cerrahi ve Nöroşururji alanında da başarılı operasyonlara imza atmakta. Bu operasyonların Erzurum da başarıyla neticelendiriliyor olması vatandaşlarımızın yüzünü güldürüyor. Artık insanlar bu tür ameliyatlar için batıda ki büyük merkezlere gitmeye gerek duymuyorlar. Firdevs Teyzemiz bize geldiğinde kollarında büyük ölçüde işlev kaybı vardı. Beynindeki tümör iyi huylu olarak nitelendirilmesine rağmen oldukça riskli bir alanda oluşmuştu. Operasyonun en başarılı yanı ise tümörün tamamının yerleştiği yerden alınmış olmasıdır. Gördüğünüz gibi Firdevs Teyze kollarını şimdi rahatlıkla hareket ettirebiliyor.”dedi.

BAŞHEKİM ERDOĞAN: "HER VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN SORUMLUYUZ"

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise yaptığı açıklamada hastane olarak, her vatandaşın sağlık hizmetini en iyi şekilde almalarından kendilerini sorumlu tuttuklarını hatırlatarak; “Hastanemiz günde yaklaşık dört bin beş yüz insanın sağlık hizmeti için başvurduğu bir kurum. Bizler bunun bilincinde olarak işimize dört elle sarılıyoruz. Amacımız bu kuruma başvuran her insanın sağlığına kavuşarak buradan ayrılması, yüzünün gülmesidir. Arkadaşlarımız yaptıkları başarılı operasyonlarla bu amacı başarıyla gerçekleştiriyorlar ve gerçekleştirmeye devam edecekler. Burada altını çizmek istediğimiz bir husus bu denli riskli ve zor operasyonların artık devlet hastanelerinde başarıyla gerçekleştiriliyor olmasıdır. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu devlet hastanelerinin en güzel örneğini teşkil etmektedir. Bu vesileyle operasyonları gerçekleştiren doktor arkadaşlarımızı ve ekiplerimizi kutluyor, insanlarımıza sağlıklı yarınlar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.