Biat mı; itaat mı?

Baştan Söyliyeyim tenkitlerim MHP nin kurumsal kimliği ile alakalı değildir.
O kurumun yönetim kadrolarına danışmadan, yönetim kurullarının görüşünü sormadan, tabanın sesini dinlemeden, dinleme gereği dahi duymadan, ben yaptım oldu mantığıyla tek adam diretmesiyle tek başına temsil yetkisini kendinde gören sesi çıkanları Disiplin kurulu kılıcıyla hizaya sokacağını sanan ve kararlarını tartıştırmayan anlayışadır.tenkidim, itirazım.

Daha seçim sonuçları resmen açıklanmadan, seçim akşamı Yönetimi'ni toplamadan bir acelesi varmış gibi siyasi kaosa sebep olanlaradır itirazımız.

Seçim öncesi dost meclislerinde yaptığımız siyasi sohbetlerde, AKP den kurtarmak için HDP ye oy vermeyi dahi düşünen (belkide veren) zevata bakıyorumda HDP karşıtlığını çocukça bir mızıkçılık kıvamında bahaneye sarılarak AKP ye hizmete dönüştürenlere gıkları dahi çıkmıyor, çıkamıyor. Hala bir beklentileri var demek ki...Tamamda itirazı olanlara saldırmak neyin nesi? Samimiyet testinden geçtiğimizin farkında olmak lazım.

Bu bir BİAT MI? Bu bir İTAAT MI?

Siyasi ve dünyevi meselelerde biat beklenmez. Çünkü; Biat mistik bir kavramdır. Dini konularda geçerliliği vardır. Şeyhi mürit tartışmaz, tartışamaz. Onun tasarruflarını sorgulayamaz, neden, niçin araştırmasını aklına dahi getiremez. Zaten şeyhin iradesi karşısında onun aklı dahi söz konusu değildir. Kısacası mürit şeyhinin elinde; bir Ölünün Gassalın elindeki gibidir.
Ölüyü yıkayan Gassala ölü nasıl tepkisizse mürit de öyle olmalıdır.

ITAAT ise dünyevidir. Müessese, şirket ,parti v.b Kurumların yönetim birimleri bir konu üzerinde tartışır, itiraz edenler olur, neden niçinleri ortaya konulur bir karara varılır işte bu varılan ortak karara uymak İTAAT dır. Gereklidir de

Hele hele toplumun genelini ilgilendiren siyasi konularda, kimse kimseye SANA NE bu bizim iç işimiz deme hakkına sahip değildir. Üstelik o partiye oy vermiş, çalışmış, umut bağlamış olanlara denilecek hiç bir şey yoktur.

Bunun böyle olduğunu Demokrasi denilen kültürden nasiplenememiş olanlara anlatmak tabiatıyla hayli zordur.

Particiliği Müritlikle karıştıranlar, Genel Başkanlığı Krallık, Sultanlık gibi gören her yaptığını meşru kabul eden, hak olarak değerlendiren yandaş taifesi yüzünden Partinin başına geçen her genel başkan Şah gibi, Padişah gibi davranıyor.

Tayyip Erdoğan'ın tek adam tavrını eleştirenler, krallığını, sultanlığını ilan etti diye tenkit edenler dönsün bir kendilerine baksınlar ne Farkları var görsünler.

13 yıldır Tayyip Erdoğan'ın Şahsından dolayı partisine oy verenler var,
Daha dünün partisi hemde bölücü, terörist damgasını yemiş HDP ye Selahattin Demirtaş'ın şahsından dolayı oy verenlerin olduğunu herkes biliyor.
Hem barajı aştılar, hem 80 vekil çıkardılar.
 MHP için böyle bir şey söyleyebilen var mı? MHP ye  oylar Rağmen verildiği için çok kıymetli ve değerlidir

B
u tablo karşısında MHP'li olduğunu söyleyenlerin kendi içlerine dönüp bir şey söylememelerini normal gören varsa diyecek bir sözümüz yoktur vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    hdp mhp nin sayesinde barajı geçti diyen zavallılar nedir sizin MHP ile derdiniz....Yazıklar olsun...yazıklar...Çorbada tuzunuz bile yok..

  • 10 NUMARA YAZI 01 Ocak 1970 02:00

    YAZI 10 NUMARA NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ Kİ DOĞRULARI SÖYLEYEN TÜRKİYEDE KAÇ AYDIN VAR . DURSUN BEYİ TAKDİR VE TEBRİK EDERİM. HASTALIĞI ÇOK GÜZEL TEŞHİS ETMİŞ TABİ İŞİN EN ZORU HASTALIĞI KABÜL EDİLMESİNİ SAĞLAMAK ODA OLUR İNŞAALLAH

  • 123 01 Ocak 1970 02:00

    sayın yazar kısacası mhp nin kıblesi belli değil deyip çıkın işin içinde.hdp mhp nin sayesinde barajı geçti.

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Öffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff