Eğitim Haber Girişi : 09 Mayıs 2013 21:48

Bilkent'te sınav heyecanı

Bilkent'te sınav heyecanı
İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi (BELS) giriş sınavı Erzurum, Ankara ve İstanbul'da açılan merkezlerde gerçekleştirildi.
Erzurumajans-İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi (BELS) giriş sınavı Erzurum, Ankara ve İstanbul'da açılan merkezlerde gerçekleştirildi.

İki aşamadan oluşan sınavın birinci aşaması Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Kampusünde yapılırken, ikinci aşama sınavı ise Mayıs ayı ortalarında
BELS'de, iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacağı bildirildi.

12 Haziran 2013 Çarşamba günü kazananların açıklanması sonrasında ise aday öğrencileri, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan yoğun bir yaz okulu programı bekliyor. Seçme sınavları okulun kuruluşu olan 2007 yılından bu yana her yıl yapılırken, bu sınavlarda kısmi burslu okumaya hak kazanan başarılı öğrencileri seçmek amaçlanıyor. Her sınav dönemi ortalama 500 ila 1000 kişi arasında bir katılım gerçekleşmekte olup, en fazla 80 öğrenci okula kabul ediliyor. Okula kabul edilmeyi hakeden öğrencilerin en az %70 i tam burslu, kalanı ise kısmi burslu olarak eğitim görmeye hak kazanıyor.

SAT Sınavlarında Erzurum Doğu Bölgesi Sınav Merkezi Oldu

İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nde
(BELS) SAT sınavları yapıldı.  SAT sınavları belirli dönemlerde Türkiye'de; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Tarsus'da yapılmaktaydı. Bu yıldan itibaren College Board in Princeton, USA tarafından SAT sınavlarını yapmak üzere BELS'in yetkilendirilmesi ile Erzurum'da Türkiye doğu bölgesi sınav merkezi oldu.

Üniversitelere girebilmek için zorunlu olan SAT sınavı, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Yaklaşık üç saat süren bir genel yetenek ve bilgi testidir. Bunun yanısıra bazı üniversitelere girebilmek için gerekli olan ikinci aşama ?'SAT Subject'' sınavı ise biyoloji, kimya, fizik, tarih gibi alanlardan oluşmakta olup bilgiyi ölçen bir saatlik ve çoktan seçmeli bir sınav türüdür. SAT sınavlarının geçerlilik süresi beş yıldır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.