Bir 'Bozan' hikâyesi!

 

20 Şubat, belediye başkan adayları için başvuruların son günüydü.

 

Bu tarihe kadar birçok isimle görüşen ancak sonuç alamayan Yeniden Refah Partisi, MKYK Üyesi Sadık Çat’ı aday gösterdi.

 

Genel Merkez, İl Başkanı Adnan Bozan’ı arayıp, adayı açıkladı.

 

Her ne kadar ‘hayırlı olsun’ dese de bu durumdan memnun olmadığı öne sürülen Bozan, iddiaya göre o gün partiyi kapatıp ortadan kayboldu.

 

Birkaç saat kalmış ve İl Seçim Kurulu’na adaylık müracaatı yapılmamıştı.

 

Genel Merkez bunun üzerine başvuru için Yakutiye İlçe Teşkilatı’nı yetkilendirdi. Saatler 16.55’i gösterirken, partililer Erzurum Adliyesi’ndeydi.

 

İl Seçim Kurulu, önce “geç kaldınız” diyerek dosyayı kabul etmedi ardından şerh düşülerek, imza karşılığında dosyayı aldı.

 

Partililer itiraz etti, zaman tespiti istendi ama sonuç değişmedi.

 

Sadık Çat’ın başvurusu ‘geç kalındı’ gerekçesiyle reddedildi, doğal olarak aday da olamadı.

 

Tabi anlattığım bu süreç işlerken, genel merkez İl Başkanı Adnan Bozan’a görevden el çektirmişti bile!

 

Lakin iş işten geçmişti.

 

Ve bu iş, Mehmet Sekmen’e harika (!) bir şekilde yaradı.

 

Yeniden Refah’ın seçimlerde sürpriz yapacağı aslında aşikârdı. Bu durumun farkında olan Mehmet Sekmen ile Adnan Bozan daha önce bir araya geldi mi, telefon görüşmeleri yaptılar mı elbette bize karanlık!

 

Haliyle ortada rahatsız edici bir durum var. Özellikle Yeniden Refahlılar, yaşanan bu durumu haklı olarak içlerine sindiremiyor.

 

Kim olsa sindiremez. Öyle ki, buram buram ihanet kokuyor.

 

Hele ki, Adnan Bozan’ın müteahhitlik yaptığı ve de birçok imar iskân sorunu yaşadığı tüm şehir tarafından bilinirken, insanların aklına ‘iş birliği’ gelmiyor değil!

 

Bu saatten sonra vicdan muhasebesi yapmak Bozan’a düşer.

 

Ha bu arada partiden atıldıktan sonra Adnan Bozan basın toplantısı düzenlemiş, “Bizim elimizde İl Seçim Kurulu’na verilecek evrak yoktu” demişti.

 

İl de olmayan evrak ya da evrakların ilçe teşkilatında nasıl bulunduğu sorusu da havada kaldı.

 

Her neyse dediğim gibi artık anlamı yok.

 

Sadık Çat aday olsaydı sandıktan çıkan şu sonuçlara göre belki başkan seçilemeyecekti ama artık ‘yüzde 50’ olan Mehmet Sekmen’in de bacakları titreyecekti.

 

Geçmiş olsun Yeniden Refahlılar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 07 Nisan 2024 02:22

    Son yaptığı 80 daireye ruhsat alamıyordu. Şimdi hepsine ruhsat aldı satışına başladı. Hikaye burda biter.

  • Dadas 06 Nisan 2024 18:30

    Tüm şaibeli yapılan devlet olsun özel sektör olsun gizli saklı iş yapan, hak yiyen, hakka giren ve girmeye devam eden, hakka girmeyi düşünen başta 2022 mayıs ayında 182 mhrs çağrı merkezinde çalışırken ekmekten edenler sebep olanlar olmak üzere ilahi adalet terazisinin kurulacağı günde herkesle görüşeceğiz inanmayanlar olabilir o güne şüpheli bakanlar olabilir o zaman gelince görürler gerçek mi olup olmadığına...

  • Mustafa Özlü 06 Nisan 2024 18:01

    Bu adam bıkmadı ha ak partiye belediye başkanına saydırmaktan ????

  • Osman Kucur 06 Nisan 2024 15:34

    Bunun ne kadar vebal olduğunu biliyorsa bunuda yapmısa tüh ona ya olmaz böyle şey bu vicdan ona ağır bir yüktür iman vicdan bağlantılıdır nasıl ödeyecek vadi burayı atlattı ya ahiret ordan kacış yok 5 yıl çabuk geçiyor ama ahirette yıllar çok uzun çok

  • Ali er 06 Nisan 2024 13:24

    Bunu ilk ortaya çıkaran Erzurum?un araştırmacı gazetecisi onur beydir. Şayet böyle ise bozan çok büyük bir ihanet etmiştir. Tabi vebalini görecektir. Refahlı aday olsaydı bellide silip düşürecekti sekmeni. Yeniden refah büyük bir patlama yaptı millet erbakanı unutmadı. Bu seçimde Davutoğlu Babacan gibi insanların hiçbir karşılığı olmadığı anlaşıldı chp boşu boşuna bunları meclise soktu. Ne demişler karamanın koyunu sonra çıkar Davut?un oyunu. Yeniden refah gelecek seçimde kesinlikle patlayıp sandığı ele geçirecektir.

  • Çokta önemli değil 06 Nisan 2024 09:48

    He yani şimdi bunu millet.de yedi ölemi???? Ya yatacak yeriniz yok birde allahin divanına durup namaz kiliyorwunuz evrak yetişmemiş vah yavrum vah adnan Bizans denen adam üç kuruş menfaatleri cin partiyi sattı hepsi bu.bugun davasını satan yarın ülkesinde satar

  • Geçmiş olsun 06 Nisan 2024 02:01

    Ademin soyadı bozan soyadına yakışanı yapmış. Bunda kızacak ne var Allah Allah ...