Ekonomi Haber Girişi : 01 Mart 2024 12:40

Bir şehri Doğu Ekspresi'nin garda üç saat kalmasıyla avuttular!

Bir şehri Doğu Ekspresi'nin garda üç saat kalmasıyla avuttular!
Ankara'dan Diyarbakır ile Tatvan'a yemekli/yataklı vagonlardan oluşan tren seferi konuldu. Hızlı tren hayali 2040'a kalan Erzurum bir kez daha bypass edilirken, şehir, Ankara-Kars hattındaki Doğu Ekspresi'nin sadece 3 saat bekletilmesiyle avutulur oldu.
Bir şehri Doğu Ekspresi'nin garda üç saat kalmasıyla avuttular!

ULAŞTIRMA BAKANI YENİ SEFERLERİ AÇIKLADI

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlayacağını açıkladı.

 

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif sunacak ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ güzergâhlarında çalıştırılacak iki yeni turistik trenin Nisan ayında seferlerine başlayacağını ve Haziran ayının ortalarına kadar seferlerin devam edeceğini belirtti.

 

 

İŞTE FİYATLAR AÇIKLADI

 

Uraloğlu, “Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresinin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ büyük talep görüyor ve seyahat severler, farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönünde talepte bulunuyordu. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik” dedi.

 

Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu belirtti.

 

 

Ne yüksek hızlı ne hızlı ne de turistik trenlerin hiçbiri yok!

 

Hızlı tren hayalleri en iyi ihtimalle 2040 ya da sonrasına kalan Erzurum ise Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi’nin kentte sadece üç saat bekletilmesiyle avutulur oldu. Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak hiç değilse kış aylarında Erzurum’a özel turistik bir tren seferi talepleri karşılık bulmazken, kenti yöneten siyasi ve bürokratların bu konuyla ilgili bir çabası da görülmüyor. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahir YİĞİT 06 Mart 2024 15:23

    Bakan haklı bal tutan parmak yalar.Karadenizlilere helal olsun.Bizim vekiller ne iş yapıyor hiç birşey.Hal böyle olunca,Erzurum Hızlı treninin yönüde değişir.Böyle devam ederse şunu unutmayın,İstanbul Kars hattını,Erzincan üzeri Bayburt ve Oltu üzerinden değiştirebilirler.Benden duymamış gibi olun ama bu plan eninde sonunda gerçekleşecek.

  • Talat yilmaz 04 Mart 2024 17:54

    Ulaştırma bakani acilen istifa etmeli Ankara Samsun hizli trenden önce erzurumun hakkı olan Sivas Erzurum yht yapilmali

  • Umudun adı 03 Mart 2024 23:56

    Gar müdürü ve arkasındaki siyasi bağlantıyı araştırın her şey gün yüzüne çıkar. Hızlı tren 2011 den -17 ye sonrası 23 geleceği soylenildi Sivas, Erzincan üzerinden Erzurum du. Şimdi ise Trabzon'a bağladı 2040 da hayal hiç umut bağlamayın.

  • Yorumsuz 03 Mart 2024 21:33

    Oy vermeyinn... bunlara bu sehirden oy ciktikça simardılar nede olsa eşşegide koysak seçiyorlar dusuncesi var bu kibirlilerde.kim bu vatana ihanet icinde olduysa hizmet onların ayağına gitti durum bu.

  • Cengiz karasu 03 Mart 2024 21:20

    erzurum ancak şehittten şehide akla gelir. Ya hele araba sürecek yol yok bu sekmeni vurucusu vura. yollarımızı mahvetti. koca koca çukurlar. tüm erzurumun olduğu mng aönündeki hendekleri görmirmisiz nedir. o nasıl çukurlar ayıp değilmi. utanmıyorsumusunuz.

  • Fikret 02 Mart 2024 22:19

    Sosyallaşmadan Siyasallaşmanın Etkisiyle Hiç BirYere Gelemez ERZURUM , Cumhuriyetimizin Temelinin İlk Şehri Bugünden Sonra Artık Birbirinizi Çok Sevin VE Birbirinizle Bütün Olmayı Güçlendirinki Şehrinize Hizmet Gelsin Başka ERZURUM Yok......

  • Ardah 02 Mart 2024 16:33

    Memleket her geçen gün kan kaybediyor. İşsizlik had safhada adam gibi sanayi yatırımı yok. Büyükşehir statüsünü kaybetmişiz, milletvekilinden bürokratına belediyesinden sivil toplum örgütlerine kadar hiç birinin umrunda değil. Ne yazık ki istemeyi bilmiyoruz. Makus kaderine terkedilmiş şehir. 20 yıl önce Erzurum ile aynı seviyede olan şehirleri bugün gezin bakın hem nüfus olarak, hem yatırım olarak, hem ticaret olarak bizi çok çok katlamışlar. Maalesef rant peşinde koşmaktan şehirle ilgilenmeye vakti olmayan kıymetli Erzurum liderlerinin eseridir bu şehir.

  • özdemir 02 Mart 2024 09:59

    hızlı tren 2040 a kalmış, ölme eşşeğim ölme yani, böyle olacağı belliydi. Pısırıkları vekil yaparsan böyle olur erzurumlu.

  • Vatandaş 01 Mart 2024 21:03

    Bu şehri zaten hep avutuyorlar.

  • Bahadır 01 Mart 2024 18:40

    Hakettiğimizi yaşıyoruz memleketimiz insanımız için istemiyoruz devletin yönetiminde olanlara kulluk etmeye devam ezik olarak yaşamaya devam bu şehri 20 senede eritti lime lime ettiler bundan sevgili hemşehrilerim memnun.. Verdikleri hangi sözü tuttular Erzurum 'u ne hale getirdiler bunda en büyük kabahat bizde herşeye alkış tuttuk

  • Tornaci 01 Mart 2024 17:35

    Aynen neydeceyi? treni essek olana semer vuran cog olur,,,siz bene oy verin size deniz getirim diyen bosuna dememis,,bide duzenli manda yogurdu medine hurmasi,,yiyen adamla erzurum halki bir olurmi,,,erzurumli 3 . mevki,,,,,ondan verin oy size eylik yaramaz,