Bölge Haber Girişi : 10 Aralık 2010 00:06

Bir üniversite daha karıştı!..

Bir üniversite daha karıştı!..
Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler Kampüsü önünde karşıt görüşlü iki grup tarafından arbede yaşandı.

Erzurum ajans-Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler Kampüsü önünde karşıt görüşlü iki grup tarafından arbede yaşandı. Kubilay'ın katledilişi nedeniyle ilgili etkinlik düzenleyen Türkiye Gençlik Birliğine (TGB) üye öğrencilerin kurduğu standa Kürtçe sloganlar atarak yaklaşan bir grup öğrenci taşlar ve şişelerle saldırdı. Özellikle kız öğrencileri hedef alan grup birçok öğrencinin yaralanmasına neden olduğu bildirilirken, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle daha fazla büyümeden iki grubun barikata alınarak okuldan uzaklaştırıldığı öğrenildi. TGB'ye üye birçok öğrencinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi. 

Olayı yaşayanlardan birisi olduğunu belirten TGB ve Cumhuriyetçi Düşünce Derneği üyesi Ezgi Sağcan, "Bunların hepsi terörist. Bir çok arkadaşım yaralandı. PKK'nın oluşturduğu Genç Sen üyeleri bize saldırdılar. Bizi tehdit ettiler. Standımızı kapatmamızı yoksa başımıza geleceklerden sorumlu olmadıklarını söylediler. Biz Atatürk gençleri olarak pes etmedik ve okulda bir yürüyüş düzenleyerek etkinliğimizi herkese duyurduk. Genç Sen üyeleri bize taş ve şişelerle saldırdı. Bir çok arkadaşımız yaralı. Bende yaralandım ama bu ülkeyi bu çapulculara bırakmayacağız" dedi. 

Okul yönetiminin olaylara sadece seyirci kaldığını savunan Ezgi Sağcan, "Bizi korumaları gerekirken sadece izlemekle yetindiler. Bu durumu sindiremiyorum. Bizim mağdur olduğumuzu herkes gördü fakat kimse yardım etmedi. Atatürk gençleri olarak hiç bir zaman yılmayacağız ve mücadeleden asla kaçmayacağız. Bu olaylar bizi daha çok kamçıladı" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.