Biz değil, Vali ve Başkan suçlu!

Çabuk unutuyoruz.

 

Hatırlatayım.

 

Pandemi’nin ilan edildiği 11 Mart’tan bir kaç gün sonra karantinadan kaçıp, şehre girmeye çalışan umrecilere kim engel oldu? Hani olay olmuştu, ‘Vali Umrecileri şehre almadı’ başlıkları atılıyordu.

 

Daha ilk haftada Türkiye’de bir ilktir, ilçeler dahil şehre giriş çıkışları kim kapattı? Bazı ilçeler ayağa kalkmıştı!

 

O gün parasıyla bile bulamadığınız, bugün yerlere attığınız maske üretimini Türkiye’de ilk olarak kim yaptı?

 

Sosyal mesafeyi öğrenin diye banka önlerinde polis önlemlerini kim aldırdı?

 

Sokağa çıkma kısıtlamalarında drone takibiyle yakalananlara kim ceza kesti?

 

Hatırlayın bu önlemler sayesinde virüs bir çok şehirde zirve yaparken, Erzurum’un adı var mıydı?

Yoktu!

 

Sonra ne oldu?

 

Normalleşme süreciyle birlikte ne yazık ki, Erzurumlu seleyi suya verdi.

 

Virüs ‘pik’ yapınca da Vali, Belediye Başkanı hedef tahtasına oturtuldu.

 

Tek kelimeyle ayıptır.

 

Allah’tan aklı başında önemli bir kesim var da olanın bitenin farkında.

 

Onlardan biri de eczacı dostum Abdullah Caner Güven.

 

Sosyal medya hesabında içini dökmüş, bende altına imzamı atarak yayınlıyorum.

 

Pozitif olduğunu bile bile evinden çıkan, markete giden, hamamda ter atan suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Sosyal mesafe kuralını ihlal edenler suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Düğünlerde ağız ağıza oynayan, halay çekenler suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Kına gecelerinde birbirine hunharca sarılanlar, aynı makyaj malzemesini kullananlar suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Maske takmayan, takınca da çenesine takan, takanı da hor gören suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Cenaze evlerinde acılarıyla beraber virüsü de paylaşanlar suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Belirti gösterdiği halde “bize birşey olmaz diyerek” gerekli önlemleri almayanlar ve hastaneye başvurmayanlar suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Kuaförde berber ağzında maske, ter-kan içinde, kelle koltukta çalışırken içeri maskesiz dalan gebeş suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

İşyerine maskesiz girenleri uyarmayanlar suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

İçinde 1 gram alkol olmayan dezenfektanları piyasaya ucuz ucuz süren ahlaksızlar suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Ekmek fırınına içerideki insan sayısına bakmaksızın, hem de maskesiz dalan sorumsuzlar suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Virüsün hızla yayıldığı şehirlerden kırsala virüs taşıyan vurdumduymazlar suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Cuma namazında yerdeki çizgilere riayet etmeyen, gölgede hutbe dinlemek için yan yana oturan mümin kardeşlerimiz suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Hareket kabiliyeti olmayan virüsü Çin’in Wuhan şehrinden Erzurum’un Karayazı ilçesine kadar taşımayı başaran bizler suçsuzuz, dev ekranda maç izleten belediye başkanı suçlu!

 

Sokağa çıkma kısıtından önceki gece açlıktan öleceğini sanıp markete Luppo almaya koşan amca suçsuz, ceza yazmayan Vali suçlu!

 

Sokağa çıkma kısıtının bittiği saat 00:00’da sigara için petrol istasyonunun marketinin önünde dip dibe sıraya giren kardeşlerim suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

Tedavi için devletin verdiği ilacı “sıtma ilacı, yan etkisi var, öldürüyor, internette çok tehlikeli yazıyor” diyerek içmeyip durumu daha kötüye giden ve hastaneye yatmak zorunda kaldığı için yoğun bakım yükünü artıran, sağlık personelini yoğunluk nedeni ile ailelerine hasret bırakan Google doktoru, facebook eczacısı çok bilmişler suçsuz, ceza yazmayan vali suçlu!

 

Aile boyu pozitif iken otobüse binip seyahata çıkan ve bir otobüs dolusu insanı enfekte eden adam suçsuz, dev ekranda maç izleten Belediye Başkanı suçlu!

 

İyi ki o Vali ile Belediye Başkanı da var... Yoksa herkes masum olacak, suçlu(lar) bulunamayacaktı!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammed 03 Eylül 2020 15:06

    Şükrüpaşa da buyuk marketlerin birinde ellili yaslarda maskesiz dolasan ,kimse bise demesin diye saga sola sert bakislar atan cahil oglu cahili sen kendi haline birakamazsin ,butarz katiller dugunde cafede caddede temmuz mitinginde erzurumspor otobusu etrafinda her yerde var cahil bir sucluysa alim yuz sucludur ,hurmetler

  • Asd 02 Eylül 2020 00:56

    Olan olmus . Virüs memlekette kol geziyor ama gerçektende vakilik kanadindan olsun kurumlar kanadibdan olsin elle tutulur hiç bir tedbir yok. Denetimler vs her şey gostermelik. bizi bize birakti devlet...

  • *Haddim olmayarak bir hata yaptım yazını okudum* 01 Eylül 2020 09:06

    Hiç kimse, hiç kimsenin gözüne girmeye çalışmasın, yalanın peşinde koşmayı bırakın. YASAK VARSA HERKESE OLSUN, CEZA VARSA HERKESE OLSUN, ERZURUM'un halini tüm alem bilir. Biraz OBJEKTİF olun: ONUR SAĞSÖZ yazımı kaleme almak istiyorsun sana bir adres vereyim git FORUM ERZURUM AVM'ye araştır bak bakalım orada çalışan kaç tane pozitif vaka çıktı, AVM açık mı? Ne kadar tedbir alınmış? Bu gün tarihiyle git araştır, yok araştırmam korkarım bana bulaşmasın diyip; klevyenin başına geçip kraker yiyip ince bardakta kıtlama şeker ile çayımı içerim dersen eyvallah. Millet cahil olabilir, fakir olabilir bir lafım yok. Bir gün sen çık sokaklara, özellikle yardım dağıtılan mühitlere yardım ekibi ile beraber gitmemi tafsiye ederim. Bir poşet alayım diye; bak bakayım curcunaya: maske yok, mesafe yok ne var pozitif vakalılar orada var, sokakta var, pazarda var hemde test sonucuna göre belgeliler bunlar ( maske yok ise mesafeye dikkat etmiyosa, pozitif vaka evde çıkıp pazara, sokağa gidiyorsa yardım yok diyeceksin, bahçelerin kapısına dezenfekte yapılmış diye ilan asmakla dezanfektan yapılmaz.) Bunları araştır diyecem ama haddim değil. *Haddim olmayarak bir hata yaptım yazını okudum*

  • mucar 01 Eylül 2020 07:13

    Onur bey bu halk seni sevmişti...

  • remzi konar 01 Eylül 2020 03:40

    sayın valimiz ve ilçe kaymakamlarına ayrıca belediye başkanlarına pandemi süresinde çok iş düşüyor virüs sürecinde işyerleri ne valilik ne belediyeler rutin denetimler yapmadılar sadece işyerlerine 14 kural yazısı asıldı 14 kuralın hiç birini işletme sahipleri uygulamıyorlar valilik belediye sürekli bu işyerlerini denetlemiş olsa bu kadar vaka sayısı erzurumda olmazdı ekmek fırınları pasta imalatçıları lokantalarda hiç bir hijen kuralları yok maskesiz eldiven kullanmıyan ayrıca lokantalarda menü listesi tuzluklar ketçap mayonezler elden ele mikrop saçıyorlar tek kullanılmık kullanılacak idi ama kimse bu kurala uymadı çok sayıda işletme var ayrıca denetimler sadece cumhuriyet caddesine özel yapılıyor ara caddeler sokaklar denetlenmiyor sayın valimiz belediye başkanlarımız bu bölgelere yoğun denetim acil ve sürekli yapılmalı ve vatandaşları işyerlerini sürekli uyarmak işin ciddiyeti anlatılmalı aksi taktirde vaka sayımız çok artacak.

  • Dadaş 31 Ağustos 2020 18:00

    Etmeyin eylemeyin 2 kuruşluk reklam parasından pay almak için bu kadar alçalmayın! Sen dev ekranı oraya vatandaş gelip maç izlesin diye kuruyorsun. Maçtan sonra bütün oyuncuları takım arabasına bindirip halk ardından yürüsün diye şehir turu attırıyorsun. Daha 2 hafta önce Kazım Karabekir Stadyumu'nda Erzurumspor seçmelerini ben mi tertip ettirdim? Billboardlarda sosyal medyada boy boy reklam veriyorsun halk gelsin çocuğunu futbolcu yapsın diye. Gözünüzü seveyim biraz insaf. Kimse size aferin demeyecek yarın öbürgün sizinde adınız silinip gidecek. Biraz insaflı olun lütfen.

  • Akif tarik 31 Ağustos 2020 17:31

    Halk kendi kendini yönetecekse valiye belediye başkanına ne gerek var. Onur sağsöz çuvalladın yada sana ayar verdiler.toplum ve idare hakkında birşeyler karıştır.

  • Mehmet Polat 31 Ağustos 2020 17:19

    Onur bey size katılmıyorum. Kanunlar olmaz ise her cahil halk böyle olur. Toplumsal bir salgın bu valiye ,belediye başkanına çok iş düşüyor. Halkı kanunlarla yönetmeleri gerekiyor. Ceza üstüne ceza yazılması gerekiyor. Hele ki Erzurum gibi cahillikten kırılan bir halkı kanun dışında adam edemezsiniz. İstediğiniz kadar suçlayın. Benim Dadaşkent' te covid olup ilaçlarını kullanmayıp hacamat yaptıran tanıdığım var. Halk tabi ki suçlu ama anlamayacak kadar cahil burada sorumluluk devlete düşer. Bu yüzden tek suçlu vali ve belediye olmasa da büyük oranda suçlular.

  • Akın 31 Ağustos 2020 16:05

    Tam halk suçlu kabul ediyorum valiye kimse birşey demedim valimiz.kral.adam. bizi bizden çok düşündü. Bu arada diyeyim ben sıradan vatandaşım özel sektörde çalışıyorum yani yalakalik ile suçlamayın boşuna. Konuya dönelim burada devletinde suçu var rehavet ortamını kendi hazırladı

  • Kadir Keleş 31 Ağustos 2020 14:35

    Kendi kendini tekzip etmişsin Onur bey ! Yazının başında yazdıklarında vali beyin, belediye başkanının ne kadar başarısı varsa kötü gidişatta da şehri yönetenlerin suçu, hatası vardır ! Balık baştan kokar Arka teker ön tekeri takip eder Mesele bu kadar basit aslında.... Belediye başkanı şehrin göbeğine dev ekran kurduruyorsa buraya binlerin gelip orayı dolduracağını hesap edebilmeliydi, Diğer yazdığınız eksiklik hataları da yöneticiler düzeltecek takibini, cezasını ödülünü onlar kesecekti... Alkışlamasını bildiğimiz gibi yermesinide bilmeliyiz...

  • Garip 31 Ağustos 2020 13:17

    Tamam hep halk suçlu ama vellakin yönetenlerin hiçmi suçu yok? Etme eyleme dev ekranda maç seyirettiren yöneticinin aklına halkın coşkuya kapılarak tedbirleri ihlal edebilecegi hiç gelmemiş mi? Eğer gelmemiş ise o yönettiği halkı hiç tanımıyor demektir.

  • Alaattin Arıkapan 31 Ağustos 2020 13:13

    süpersin altına imzamı atar ,sorumsuz bir halk olduk vesselam